Analýza vzdělávacích potřeb

Kurz na míru

Základní info

Analýza vzdělávacích potřeb je určena pro organizace nebo oddělení a úseky jednotlivých organizací, které si chtějí vytvořit vlastní, finančně efektivní systém vzdělávání a zajistit vzájemnou synergii mezi cíly organizace a vzděláváním.

 

Cíle analýzy vzdělávacích potřeb:

  • Odhalení a definice současných problémů a bloků, týkajících se lidských zdrojů vorganizaci.
  • Stanovení plánu vzdělávání potřebného pro efektivní fungování organizace.
  • Navržení systematického vzdělávání v organizaci - vytvoření vzdělávacího programu, který zahrnuje výběr témat, vzdělávacích metod a aktivit, jejichž realizace vede k dosažení cílů a poslání organizace efektivním způsobem.
  • Optimalizace finančních nákladů na vzdělávání v organizaci, které vede i k celkovému efektivnějšímu fungování organizace.

Obsah:

Varianta I. - Zjištění úrovně jednotlivých skupin a individuální vzdělávací plány.

Analýza vzdělávacích potřeb je vyhotovována pro cílové skupiny zaměstnanců určených zadavatelem (např. manažeři nebo řadoví pracovníci jednotlivých úseků) za účelem zjištění úrovně jejich komunikačních, prodejních, organizačních a manažerských dovedností. Výstupem je závěrečná zpráva, která obsahuje analýzu stávající úrovně používaných znalostí a dovedností, potenciál růstu včetně návrhu individuálního výcvikového programu pro každého, který se diagnostiky zúčastnil a doporučení výcvikového programu pro homogenní skupiny pracovníků, které byli těmito zaměstnanci reprezentovány.

 

Varianta II. - Hloubková analýza celé organizace z pohledu rozvoje lidských zdrojů a vzdělávání.

Druhou variantou je celková analýza vzdělávacích potřeb pro celou organizaci se zaměřením na všechny možné účastníky profesního vzdělávání, podnikové klima a podnikovou kulturu.  Tato varianta je klientům nabízena jako interní know-how, které později sám používá a rozvíjí. Rozsah analýzy a zařazení konkrétních diagnostických postupů bude vycházet z objednávky zadavatele.

 

Analýzu vzdělávacích potřeb je možné provést i jako samostatnou poradenskou zakázku bez návaznosti na projekt vzdělávání.

Analýza vzdělávacích potřeb

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.