Retail – nástroje řízení v oblasti maloobchodu

Poradenství

Základní info

Podnikatelská úspěšnost každého ekonomického subjektu je založena na maximálním uspokojení zákazníka. Je to právě zákazník, který rozhoduje o tom, zda-li uskuteční nákup u nás či u konkurence. V oblasti maloobchodu je úspěch zajišťován mixem základních marketingových nástrojů, jejichž smyslem je segmentace prováděných aktivit:

ve směru ven z prodejny :
  • Identifikace tržního prostředí
  • Identifikace a rozbor konkurence
  • Specifická marketingová a prodejní strategie

ve směru dovnitř prodejny :

  • Systém organizace a řízení
  • Jasné vymezení odpovědností
  • Systém péče o zákazníka
  • Identifikace přínosu
  • Systém řízení kvality

Poradenská firma TES Praha, a.s., jejíž systémy řízení jsou etablovány v řadě českých a zahraničních společností, již řadu let implementuje podnikové nástroje „ve směru dovnitř podniku“. 

RETAIL je jedním z mála nových, dynamicky se rozvíjejících tržních segmentů, který stanovuje stále větší požadavky na udržení konkurenční výhody. Mezi tyto požadavky patří i vnitropodnikové nástroje, které společnost využívá. Dovolujeme si Vám představit hlavní segmenty, ve kterých TES Praha, a.s. na základě referenčního projektu vybudoval metodickou platformu, jež je využitelná i pro Vaši prodejnu či síť prodejen.

Efektivita práce 

Optimální časové nasazení pracovníků v rámci otevírací doby, sladění nezbytného počtu prodavačů s počtem kupujících, nastavení systému přítomnosti na prodejně a jeho návaznost na zákonné normy, počty odpracovaných hodin, přestávky mezi směnami, seznam činností jednotlivých pracovníků dle jednotlivých hierarchických úrovní v rámci prodejního teamu, stanovení pracovních postupů dle náročnosti na prodeje různých druhů zboží, časové harmonogramy apod.

Motivace k výkonu a odměňování 

Motivace prodavačů a nižšího vedoucího kádru, koncepce transparentního systému motivace vázaného na výkon, hierarchizace motivace dle objemu prodeje a podle plnění svěřených úkolů, nastavení mzdového systému prodejního personálu tak, aby hodnotil přesně výkon jednotlivce v rámci prodejního teamu.

Fluktuace 

Systém k zamezení vysoké fluktuace, zařazení věrnostního příplatku do motivačního systému, a to ve vazbě na pravidelné zvyšování mzdy či v závislosti na čase, anebo na nepravidelné zvyšování příplatku na základě dosažených výkonů.


Vzdělávání - zboží znalství

Kontinuální vzdělávání pracovníků u výrobků náročných na asistenci prodeje, a to ve vazbě na složitost jednotlivých druhů výrobků s frekvencí podle technologického pokroku.

Péče o zákazníka 

Základní školení prodejního personálu v oblasti péče o zákazníka a zejména důsledné kontrolování postupů pro dosažení optimální práce se zákazníkem pro zvýšení výkonu prodavače (až několikanásobně). Věrnostní programy – zavedení věrnostního programu pro přesné mapování opakovaných nákupů a možnosti přímého oslovení zákazníka dle jeho nákupních zvyklostí.

Systém řízení kvality 

Standardizace nejen prodejních procesů a získání jasné konkurenční výhody získáním certifikátu ISO 9000:2000. Vše o řízení kvality na našem informačním portálu www.eiso.cz.

Retail – nástroje řízení v oblasti maloobchodu

Vybraný termín:

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.