Zákon o registru smluv pro účetní, ekonomy a daňové specialisty všech typů subjektů

Kurzem Vás provede Ing. Mgr. Tereza Krupová

Lektorka právní problematiky „Právo nemusíme vyhledávat, ono si nás najde samo.“ Od roku 2011 působím jako lektorka seminářů věnovaných…

Základní info

Cíle kurzu

Zákon o registru smluv od roku zavedl povinnost vkládat určité smlouvy do speciálního seznamu. Bez tohoto vložení nelze ze smlouvy začít plnit (smlouva není účinná – se všemi možnými daňovými a účetními dopady), respektive se smlouva může stát neplatnou.
Ačkoliv se povinnost zveřejnit smlouvu primárně týká primárně státních institucí (nakládání s veřejnými prostředky), dopadá také na běžné podnikatele. Kdokoliv uzavírá smlouvu se státem, respektive o takové smlouvě např. účtuje, se vystavuje riziku, že jeho smlouva bude muset být zveřejněna.
Školení představí základní pravidla při vkládání smlouvy do registru, posouzení, zda smlouva podléhá zveřejnění a následky nesprávného vložení.

Určeno pro

Seminář je určen zejména pro ekonomické, účetní profese a pro daňové specialisty, všech typů subjektů, které jsou povinnými subjekty podle § 2 zákona o registru smluv a pro jejich smluvní strany (dodavatele, odběratele…ad.).

Obsah kurzu

• zákon o registru smluv, jeho smysl a účel,
• role ekonoma ve vazbě na registr smluv,
• kdo musí smlouvy do registru vkládat a kontrolovat,
• pravidla zveřejnění,
• výjimky ze zveřejnění (zejm. hodnota smlouvy pod 50 000 Kč),
• kontrola zveřejnění smlouvy ze strany účetních,
• následky vadně uveřejněné smlouvy,
• praktické příklady a ukázky.

Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka. Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách).

Zákon o registru smluv pro účetní, ekonomy a daňové specialisty všech typů subjektů

Vybraný termín:

5.6.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Praha
Tento termín

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a devět ? Součet zapište číslicemi.