Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Úvod do US GAAP pro začínající

Kurzem Vás provede Robert Mládek

Poradce a lektor ve společnosti 1. VOX a.s.

Základní info

Cíle kurzu

Přestože se globalizace v posledních letech poněkud zpomalila, na českém území stále působí mnoho firem s americkým společníkem, a nové se stále objevují. Přestože každá česká právnická osoba musí dodržovat české účetní zákony, firmy s americkým vlastníkem často musí vedle toho reportovat do USA podle US GAAP. Úvod do „US GAAP pro začínající“ je proto přínosný právě pro ty, kteří se v takové situaci nově ocitli. Samotné školení je rozděleno do dvou částí. První probírá US GAAP obecně. Druhá se pak věnuje vybraným tématům podrobněji. Seminář je interaktivní a nabízí účastníkům prostor nejen pro otázky, ale také diskuzi o situacích, kterým musí sami ve svém profesním životě čelit.

Určeno pro

Seminář je určen těm, kteří by se rádi seznámili s US GAAP. Vedle těch, kteří uvažují o nástupu do americké firmy, školení často navštěvují lidé z firem, které právě převzal nový americký vlastník, nebo do kterých vstoupil významný americký investor. Účast je také přínosná pro české firmy, které založily nebo by rády založily pobočku v USA, nebo plánují navázat hlubší spolupráci s americkým partnerem. Seminář také navštěvují auditoři, finanční poradci či pracovníci IT.

Obsah kurzu

● cíl účetnictví a uživatelé finanční zprávy,
● US GAAP versus české předpisy,
● zaúčtování, ocenění a vykazování,
● reálná hodnota,
● běžný majetek (včetně uznávání výnosů),
● dlouhodobý majetek,
● leasing,
● závazky a kapitál,
● výsledovka.

Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka. Výklad a podkladové materiály jsou dvojjazyčné: anglické a české. Doporučujeme absolvovat navazující kurz „US GAAP – pro pokročilé“, Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách).

Úvod do US GAAP pro začínající

Vybraný termín:

3.4.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a dvě ? Součet zapište číslicemi.