Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Potravinářské podvody a falšování potravin

Kurzem Vás provede Dr. Ing. Leona Petrová

Základní info

Cíle kurzu

Na semináři se dozvíte informace o historii i současnosti potravinářských podvodů týkajících se potravin a potravinářských obalů, které jsou ekonomicky motivované a představují riziko pro zdraví spotřebitele. Seznámíte se s legislativními požadavky ve vztahu k falšování potravin, klamání spotřebitele a připravovanými řešeními na evropské úrovní na téma dvojí kvalita potravin. Dále se seznámíte s požadavky standardů bezpečnosti potravin a obalů ve vztahu k potravinářským podvodům.

Získáte praktické rady jak sestavit, zavést a udržovat plán zmírnění rizika potravinářských podvodů, včetně zásad posuzování zranitelnosti produktu a posuzování zranitelnosti dodavatele.

Určeno pro

Seminář je určen zejména pro pracovníky firem, které se zabývají výrobou potravin. Dále je vhodný i pro pracovníky společností vyrábějících obaly, které jsou určené pro potravinářský průmysl.


Seminář je vhodný zejména pro:

– manažery kvality,

– představitele vedení pro systémy kvality a bezpečnosti potravin,

– vedoucí a členy týmu HACCP,

– pracovníky oddělení kvality, vývojových oddělení a nákupu surovin a obalů, – interní auditory.

Obsah kurzu

• historie a současnost potravinářských podvodů,

• současné případy falšování, vyhodnocení roku 2019 a částečně roku 2020, hlášení v systému RASFF,

• zjištění SZPI a SVS v ČR,

• dvojí kvalita potravin,

• legislativní rámec ve vztahu k falšování potravin a klamání spotřebitelů – EU, ČR,

• požadavky standardů bezpečnosti potravin (BRC, IFS, FSSC 22000),

• hlavní body přípravy, zavádění a udržování plánu zmírnění rizika potravinářských podvodů,

• příklady posouzení zranitelnosti, sestavení plánu zmírnění a jeho přezkoumání (pro potraviny a obalové materiály).


Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

Potravinářské podvody a falšování potravin

Vybraný termín:

15.10.2021  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a sedm ? Součet zapište číslicemi.