Kurzem Vás provede Dr. Ing. Leona Petrová
Na semináři se dozvíte informace o historii i současnosti potravinářských podvodů týkajících se potravin a potravinářských obalů, které jsou ekonomicky motivované a představují riziko pro zdraví spotřebitele. Seznámíte se s legislativními požadavky ve vztahu k falšování potravin, klamání spotřebitele a připravovanými řešeními na evropské úrovní na téma dvojí kvalita potravin. Dále se seznámíte s požadavky standardů bezpečnosti potravin a obalů ve vztahu k potravinářským podvodům.
Získáte praktické rady jak sestavit, zavést a udržovat plán zmírnění rizika potravinářských podvodů, včetně zásad posuzování zranitelnosti produktu a posuzování zranitelnosti dodavatele.
Seminář je určen zejména pro pracovníky firem, které se zabývají výrobou potravin. Dále je vhodný i pro pracovníky společností vyrábějících obaly, které jsou určené pro potravinářský průmysl.
Seminář je vhodný zejména pro:
– manažery kvality,
– představitele vedení pro systémy kvality a bezpečnosti potravin,
– vedoucí a členy týmu HACCP,
– pracovníky oddělení kvality, vývojových oddělení a nákupu surovin a obalů, – interní auditory.
• historie a současnost potravinářských podvodů,
• současné případy falšování, vyhodnocení roku 2019 a částečně roku 2020, hlášení v systému RASFF,
• zjištění SZPI a SVS v ČR,
• dvojí kvalita potravin,
• legislativní rámec ve vztahu k falšování potravin a klamání spotřebitelů – EU, ČR,
• požadavky standardů bezpečnosti potravin (BRC, IFS, FSSC 22000),
• hlavní body přípravy, zavádění a udržování plánu zmírnění rizika potravinářských podvodů,
• příklady posouzení zranitelnosti, sestavení plánu zmírnění a jeho přezkoumání (pro potraviny a obalové materiály).
Odpovědi na dotazy.
Potravinářské podvody a falšování potravin
15.10.2021 Praha SMOSK (K Centrum), Senovážné náměstí 23, 110 00 PRAHA 1 - Nové Město Upřesnující informace k termínu
česky