Manažerské účetnictví – sestavení, porozumění a analýza rozpočtu

Kurzem Vás provede Ing. Kateřina Kalinová

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, fakultu Financí a účetnictví (obor Účetnictví v inženýrském studiu a obor Daně a finanční kontrola v…

Základní info

Cíle kurzu

Seznámíte se se základními pojmy spojenými s rozpočetnictvím, ale hlavně si rozpočet sami sestavíte. Následně se podíváme na to, jak se s již připraveným rozpočtem pracuje (citlivostní analýza). Rozpočet bude sestaven pro výrobní společnost, ale ukážeme si i specifika rozpočtů jiných typů firem.

Prosíme účastníky, aby si na seminář přinesli/připravili vlastní notebooky.

Určeno pro

Seminář je určen pro všechny neúčetní, kteří se s manažerským účetnictvím a jeho výstupy ve své praxi setkávají, a potřebují získat hlubší vhled do tématu.
Pro aktivní účast na výuce si prosím přineste/připravte vlastní notebooky s přístupem na internet (wifi je k dispozici) a s programem Excel. Pro práci s Excelem stačí naprosto základní uživatelské dovednosti, navíc bude na začátku krátké seznámení se základy potřebnými pro naši práci, takže ani začátečník se neztratí!

Obsah kurzu

• náklady z hlediska řízení společnosti,
• propojení manažerského a finančního účetnictví,
• výkaznictví pro plánování,
• rozpočet,
• praktický příklad sestavení rozpočtu výrobní společnosti – soustava rozpočtů končící plánovanými finančními výkazy,
• citlivostní analýza,
• specifika rozpočtů v nevýrobních společnostech (firmy obchodní, firmy nabízející služby, neziskové organizace).

Odpovědi na dotazy.

Poznámka

Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách). Používáme aplikaci ZOOM, není třeba její instalace. Přístup do on-line učebny zasíláme spolu s prezentací den před konáním on-line výuky, a to zpravidla mezi 12:30 až 15:30. Připojit se můžete z počítače i mobilu. V průběhu můžete získat odpovědi na vaše dotazy. Do 5 pracovních dnů (včetně) po skončení on-line výuky obdržíte e-mailem odkaz se záznamem s platností na 7 kalendářních dnů. Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 787), se vším vám pomůžeme. Pořízení zvukového či obrazového záznamu on-line vysílání není povoleno. On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.

Manažerské účetnictví – sestavení, porozumění a analýza rozpočtu

Vybraný termín:

6.6.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a sedm ? Součet zapište číslicemi.