Kurzem Vás provede Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Je předsedkyní Asociace společného stravování ČR. Problematice bezpečnosti potravin se začala věnovat v roce 2004 v rámci doktorského studia oboru…Cílem semináře je seznámit vás s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi. A dále prohloubit znalosti problematiky systému HACCP, co se musí a nemusí. Bude probrána problematika nebezpečí z potravin, budou vysvětleny nejčastější chyby při zavádění a udržování systému HACCP. Získáte informace, jak do systému zapracovat problematiku potravinových alergenů a dalších specifik stravovacího provozu. Dozvíte se, jak provést aktualizaci, příp. zjednodušení, systému HACCP v praxi (ve vlastním provozu).
Seminář je určen pro pracovníky, kteří jsou za systém Hazard Analysis and Critical Control Points (dále jen HACCP) zodpovědni, zejména pak vedoucím pracovníkům, interním auditorům, nebo pracovníkům provádejícím ověřování systému.
Účast doporučujeme primárně zástupcům stravovacích provozů (bude řešena oblast související s výrobou pokrmů).
• legislativní požadavky,
• souhrn základních principů systému HACCP (praktické využití),
• nebezpečí z potravin (zdroje a příčiny, kontaminace a prevence),
– postup zavádění systému HACCP,
• možnosti zjednodušení systému,
• ověřování systému (zásady sebehodnocení, ověřování třetí nezávislou stranou),
• zacházení s potenciálně nebezpečnými potravinami (pokrmy).
Odpovědi na dotazy.
Systém HACCP ve stravovacích provozech
17.6.2022 Praha SMOSK (K Centrum), Senovážné náměstí 23, 110 00 PRAHA 1 - Nové Město Upřesnující informace k termínu
česky