Auditor potravinářských procesů

Základní info

Kvalita hraje v potravinářském průmyslu zcela zásadní roli. Na kurzu APP se dozvíte, jak co nejlépe v potravinářských a stravovacích provozech aplikovat zkušenosti a poznatky z náročných auditů používaných v automobilovém průmyslu.

Komu je kurz určen?

Pracovníkům řízení jakosti v potravinářských provozech a organizacích, pracovníkům dozorových orgánů a interním auditorům v potravinářství. Kurz není primárně určen auditorům certifikačních společností, tedy auditorům třetí stranou.

Co Vám kurz přinese?

  • Znalost procesního přístupu s ohledem na požadavky mezinárodních standardů na bezpečnost potravin a jeho využití při provádění auditů. Schopnost aplikovat zkušenosti z náročných auditů používaných v automobilovém průmyslu v potravinářských provozech.
  • Podrobné návody pro provádění procesních auditů, systémových auditů a auditů výrobků.
  • Pohled na hospodárnost procesů a náklady na jakost.
  • Odpověď na otázku, proč auditovat procesy a proč systémový audit nestačí.
  • Schopnost hledat při auditu odpověď na otázku, zda organizace používá bezpečné postupy a pracovníci na klíčových pozicích ovlivňujících jakost a bezpečnost výrobků jsou způsobilí pro tyto činnosti.

Obsah kurzu:

  • Procesní přístup v systému řízení jakosti
  • Popis procesu, metodika hodnocení
  • Požadavky na auditory dle ISO 19011
  • Příprava na audit
  • Postup auditu
  • Analýza rizik, kontrola kritických bodů v procesu
  • Dokumentace auditu

            Obsahem kurzu není výklad standardů v oblasti bezpečnosti potravin. Jejich znalost je ale důležitým předpokladem pro porozumění obsahu tohoto kurzu.

            Požadavky na vzdělání a praxi:

            Znalost standardů bezpečnosti potravin.
            Praxe v potravinářství.

            Povinné předchozí absolvování kurzů:

            Doporučujeme absolvování kurzu 

            /www.csq.cz/kurzy/manazer-bezpecnosti-potravin>Manažera bezpečnosti potravin.

            Doba trvání kurzu:

            2 dny

            Lektoři:

            Dr. Ing. Leona Petrová

            Forma ukončení:

            Účastník při splnění 80% docházky obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

            Doporučení:

            Kurz je doporučen držitelům personálních certifikátů k recertifikaci.

            Bližší informace:

            Jana Kvapilová, tel.: +420 221 082 231

            kvapilova@csq.cz

            Grafické modulové schéma v oblasti potravin naleznete 

            zde.

            Auditor potravinářských procesů

            Vybraný termín:

             Praha

            Cena

            Kontaktovat dodavatele


            Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a deset ? Součet zapište číslicemi.