Základy mistrovství malířského řemesla

Kurzem Vás provede Jaroslav Platil

Narodil jsem se v roce 1962 v Praze. Dětství jsem však prožil v Příchovicích v Jizerských horách, kde můj otec pracoval jako správce rekreační chaty.…

Základní info

V kurzu „Základy mistrovství malířského řemesla" získáte základní malířské dovednosti a návyky, které vám usnadní cestu k další tvorbě. Lektor Jaroslav Platil vás v kurzu naučí, jak změnit svůj přístup k malbě. Ve svojí malířské škole tuto metodu a změnu malířského myšlení vyučuje a jeho studenti svými malbami ukazují jedinečnost a úspěšnost tohoto přístupu. Za více než dvacet let jeho školou prošlo mnoho absolventů, pro které se malování stalo radostnou součástí jejich života.

Jaroslav Platil se řídí heslem: „Neučím umění, ale výtvarné řemeslo. Výtvarný jazyk je pochopitelný a logicky čitelný. Zato umění je slovo abstraktní, neměřitelné, stejně jako slovo láska a nikdo vás jej nenaučí." Proto své studenty učí, jak přistupovat k malbě jinak a říká jim, ať slovo umění raději vůbec nepoužívají. Začínajícím studentům, kteří mají pocit, že neumí malovat, dodává sebedůvěru odpozorovanou skutečností: „Talent je jen náskok, umíte-li mluvit - naučíte se i výtvarnému jazyku. Jediné, co od vás vyžaduji, je trpělivost s novým myšlením  a chtění se učit.”

V kurzu se naučíte:

  • jak myslet jako malíř
  • jak kreslit bez obrysové linky
  • jak vytvářet tvary pomocí stínů
  • jak dodat obrazu plastičnost pomocí studených a teplých tónů
  • jak se poučit z děl mistrů
  • jak si namalovat psa nebo jiného domácího mazlíčka

V kurzu „Základy mistrovství malířského řemesla" pro vás má Jaroslav Platil důležité doporučení: „Moje kurzy jsou sestaveny návazně. Krok po kroku společně zvládneme malovat. Získáte tím všechny potřebné dovednosti a malířské návyky. Při prvních etudách nejde nikdy o výsledek, ale o proces změny myšlení. Proto se nesuďte přísně."



Prohlédnout kurz >>>

Základy mistrovství malířského řemesla

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena
2 455 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a pět ? Součet zapište číslicemi.