Malování na sklo a porcelán

Kurzem Vás provede Michaela Tomášová

Kromě malování a kreslení je mou velkou zálibou Japonsko – především japonské zahrady. Postupně se tyto mé dvě záliby spojily v jedno a já začala…

Základní info

V kurzu „Malování na sklo a porcelán“ vás Michaela Tomášová naučí malovat populární japonský motiv „Tři přátelé zimy“, který reprezentuje tři rostliny – bambus, borovici a slivoň. 

Tyto rostliny jsou v japonské kultuře oceňovány pro svou odolnost vůči chladu a symbolizují vytrvalost, odhodlání a nezlomnost. Ačkoliv mají své kořeny v Japonsku, najdeme je i u nás, což jim dodává univerzálnější charakter.

V kurzu se naučíte:

  • jak namalovat bambus, borovici a slivoň temperami nebo akrylem
  • jak pracovat se speciálními barvami na sklo a porcelán
  • jak namalovat jednotlivé rostliny na sklo, keramiku či porcelán
  • jak si vytvořit vhodnou kompozici pro velkou malbu „Tří přátel zimy“
  • jak namalovat motiv na velkou porcelánovou vázu

Na začátku se budete věnovat nácviku malování těchto tří rostlin temperami a akrylovými barvami na papír. Tyto barvy mají vlastnosti velmi podobné speciálním barvám na porcelán a na sklo, proto jsou pro zkoušení motivů ideální. Jakmile zvládnete malování na papíře, přejdete k aplikaci těchto dovedností na skleněné a porcelánové povrchy. V kurzu se nejdříve naučíte ozdobit menší předměty, jako jsou sklenice, a poté se vrhnete na hlavní projekt, kterým bude velká porcelánová váza.



Prohlédnout kurz >>>

Malování na sklo a porcelán

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena
2 455 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a tři ? Součet zapište číslicemi.