Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Kvalifikace - Kovoobráběč

Kurzem Vás provede Ing. Adolf Valášek, Bc. Milan Kopáček a další členové zkoušejícího týmu (Ing. Marek Laurenčík, Petr Cvrkal, Ing. Josef Grygar, MBA, spolu s dalšími odborníky k některým dílčím tématům)

Základní info

Standardní délka je jeden den. Zkouška probíhá na učebně, vybavené příslušnou technikou, praktická část v místě zkoušky dle pokynů zkoušejícího

Kvalifikační zkouška je určena pro pracovníky v oblasti strojírenství na standardních obráběcích strojích typu frézka, soustruh a další stojanové stroje sloužící k obrábění včetně přípravy výroby a technické dokumentace.

Účastníci zkoušky musí mít základní teoretické informace o technologii obrábění, orientace v normách a v technických podkladech pro provádění obráběcích operací spolu s měřením a kontrolou délkových rozměrů, geometrických tvarů, vzájemné polohy prvků a jakosti povrchu. A znalosti s výrobu součástí na obráběcích strojích – hrotových soustruzích, frézkách, hoblovkách, obrážečkách a vrtačkách. Při praktické části musí účastníci: nakreslit výrobek, zvolit technologický postup (druhy strojů, nástrojů, nastavení) podle výkresové dokumentace, upnout obrobek a nástroje do příslušného stroje, nastavit řezné a další podmínky stroje a následně zhotovit součást. A nakonec zkontrolovat, změřit přesnost hotového výrobku.

Absolventi této kvalifikace budou mít veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace 23-021-E.

Zkouška obsahuje tyto témata dle NSK, členěná dle kvalifikačního standardu:   

  • Dodržování bezpečnosti práce, správné používání pracovních pomůcek
  • Orientace v normách a v technických podkladech pro provádění obráběcích operací
  • Ruční obrábění a zpracovávání kovových materiálů a plastů řezáním, stříháním, pilováním, vrtáním, broušením a ohýbáním
  • Měření a kontrola délkových rozměrů, geometrických tvarů, vzájemné polohy prvků a jakosti povrchu
  • Výroba součástí na obráběcích strojích

Součástí ceny kurzu je zkouška profesní kvalifikace 23-021-E.

Rozsah a organizace zkoušky:   

  • Celková délka zkoušky je jeden den, 8 hodin, obvykle 8:00 – 16:00.
  • Zkouška probíhá v malých skupinách prezenční formou na učebně, praktické části kurzu probíhají na produkční technice.
  • Zkouška standardně probíhá v prostorách vzdělávacího střediska a na její, případně další technice. A to dle kvalifikačního standardu za dozoru zkušených praktiků – z oboru.
  • Zkouška vždy probíhá na našich pražských učebnách. Po dohodě s účastníky nebo při překročení kapacity pražských učeben je možno zkoušku absolvovat internátně na našem vzdělávacím středisku na Zbirohu (www.kvasek.cz), případně i v dalších lokalitách dle možností účastníků a kurzu.
  • V případě zájmu je možno zajistit kvalifikační zkoušku i v lokalitách zájemců, a to spolu s praktickou částí na technice dle možností.
  • Kvalifikační zkoušku zajišťují autorizovaní zástupci společnosti: Ing. Adolf Valášek, Bc. Milan Kopáček a další členové zkoušejícího týmu (Ing. Marek Laurenčík, Petr Cvrkal, Ing. Josef Grygar, MBA, spolu s dalšími odborníky k některým dílčím tématům)

Podrobné informace o kurzu naleznete na našem webu:
http://www.jubela.cz/kvalifikace/kurz/kvalifikace-kovoobrabec

Podrobnou osnovu ke stažení naleznete:
http://www.jubela.cz/file/kvalifikace-kovoobrabec.pdf

Kvalifikace - Kovoobráběč

Vybraný termín:

2.6.2023  Plzeňský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Termíny kurzu

Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj
Plzeňský kraj

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je devět a pět ? Součet zapište číslicemi.