Základní info
Postaráme se o dobrý vítr do vašich podnikatelských plachet.
Ojedinělý a osobitý kurz, který je určen všem zájemcům, kterým jde o správné vedení provozu a těm, kteří pomýšlejí na osamostatnění a otevření svého vlastního podniku.
Kurz se koná ve školícím centru Barového institutu a je veden výhradně vedoucím sekce Barista z našeho týmu. Můžete se tak spolehnout na profesionální přístup. Každý účastník kurzu má k dispozici plnohodnotné pracoviště baristy. Pracuje na profesionálním baristickém postu s dvoupákovými kávovary a kávomlýnky včetně ostatních baristických pomůcek, potřeb a surovin.
Kurz se koná ve vypsaném termínu, případně po dohodě v individuálním termínu a čase, který vám nejlépe vyhovuje.
- Můžete se těšit na:
Kurz v minimálním počtu stejně naladěných osob, individuální přístup, klubovou atmosféru, výuku v profesionálním prostředí. Dále na drobný dárek, certifikát v anglickém jazyce s mezinárodní platností a hlavně nové zážitky a příležitosti.
- Profil certifikovaného kavárníka:
Absolvent tohoto kurzu umí připravit celý nápojový lístek, latte art. Ovládá technologie v kavárně, kávovar, kávomlýnek a umí s nimi pracovat. Dále pronikne do marketingu a managementu kavárny, obsáhne manažerské metody a techniky, organizaci a psychologii provozu. Důraz je kladen na samostatnost, vedení a fungování provozu, jeho efektivnost, konkurenceschopnost a profitabilitu.
Obsah kurzu ve zkratce:
- stavba a zařízení kavárny
- jak založit a otevřít kavárnu
- legislativa, úřady, tipy a triky
- řízení kavárny a provoz
- příprava všech druhů kávy
- příprava mléčné emulze, latte art
- kávomlýnek, kávovar, obsluha
- sestavení kavárenského menu
- úspora nákladů, dodavatelé
- strategie kavárny, konkurence
- marže, tržby, profitabilita
- pokladní systém, kasa, vyúčtování