VÝCHOVA KE ZDRAVÍ VE VÝUCE NA ZŠ

kurz

Základní info

Určeno pro:
Kurz je určen učitelům předmětů Výchova ke zdraví a Výchova k občanství na základních a speciálních školách Jihomoravského kraje.
Typ programu:
Cílem kurzu je pomoci učitelům při výuce vzdělávacích oblastí Člověk a jeho svět, vzdělávacího oboru Člověk a jeho zdraví na 1. stupni základních škol a vzdělávacích oblastí Člověk a zdraví, vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví na 2. stupni základních škol a Člověk a společnost, vzdělávacího oboru Výchova k občanství. Napomůže také pedagogům při realizaci průřezového tématu Osobnostní a sociální výchova.
Obsah:
Kurz je koncipován tak, že zahrnuje teoretické informace o jednotlivých tématických celcích, ale především praktické metodické náměty a postupy, jak předávat informace žákům zajímavými a netradičními metodami a formami, které by posílily jejich aktivní účast v vyučovacím procesu. Velký prostor bude v kurzu věnován výcviku. Jednotlivá témata budou frekventantům předložena i s metodickým postupem a různými variantami. Frekventanti se sami stanou účastníky výukového procesu, což jim v pedagogické praxi velkou měrou usnadní jejich vlastní pedagogickou činnost. Vedení jednotlivých lekcí a použití metod bude podněcovat pedagogy k diskusím, a tím k vytváření vlastního názoru a k otevřeným postojům k tématům týkajících se lidského zdraví. Při stanovení obsahu i jednotlivých metod a forem budou využity zkušenosti z výukových programů "Rodina, láska, sex a já", "Povídání o dospívání, důvěře a osobním bezpečí", "Učme se zacházet se vztekem", "Jak to mluvíš?", "Povídání o (ne)kouření, kondici a závislosti" a "Co si dáš k pití?", které od roku 1994 absolvovalo více než 50 tisíc žáků brněnských i mimobrněnských škol. Kurz bude členěn do šesti čtyřhodinových lekcí, které budou probíhat dle domluvy 1-2 měsíčně v odpoledních hodinách.
Témata lekcí:
Zdravý způsob života, péče o zdraví
Dospívání a osobní bezpečí dětí
Sexuální výchova - lidské tělo a reprodukční zdraví
Sexuální výchova - hodnoty a rizika
Rizika ohrožující zdraví a jejich prevence
Osobnostní a sociální výchova

VÝCHOVA KE ZDRAVÍ VE VÝUCE NA ZŠ

Vybraný termín:

 Jihomoravský kraj

Cena
1 100 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.