Š Spolupracujeme a tvoříme na webu

kurz

Základní info

Na Internetu se setkáváme s velkým množstvím zajímavých zdrojů, odkazů, obrázků, videi a informací. A není v našich silách si je zapamatovat. Existuje celá řada různých online služeb, které nám umožňují tyto zdroje si uschovávat, třídit a v neposlední řadě i sdílet. Vzdělávaní rozdělíme na dva bloky: 1) Spolupráce na webu (4 vyučovací hodiny)
Seznámíme účastníky s nabídkou a možnostmi nejrůznějších služeb. Podrobněji se zaměříme na službu Pinterest, která se hodně orientuje vizualně - na obrázky a videa. Dále krátce se Storify, které je možné využít pro shromaďování zdrojů k určitým tématům a jejich chronologické třídění. A dále službu Diigo, která je zaměřená na sběr odkazů a výstřižků. Předvedeme, jak si s doplňky do prohlížečů mohou práci s těmito službami zefektivnit. Zmíněné služby lze používat pro vlastní potřebu, ale všechny předpokládají sdílení a dají se využít i pro spolupráci mezi učiteli nebo žáky.
2) Tvoříme na webu (4 vyučovací hodiny)
Ukážeme účastníkům vzdělávacího semináře, jak si vytvořit jednoduché www pouze se základními znalostmi obsluhy PC a Internetu. Stránky lze využívat jako stránky třídy (Blogger či nové Google Weby) nebo projektu (Tackk), apod. Získají informace jak a kde web zaregistrovat a jak ho plnit obsahem. Také si vyzkouší společnou tvorbu webu vhodnou třeba pro žákovské projekty. Upozorníme na rozdíly mezi službami, aby mohli vybrat vhodnou službu pro své zamýšlené účely.
Vstupní požadavky: Základní práce s MS Windows (ovládání myši, Průzkumník, internetový prohlížeč). Účastnící si připraví zkušební e-mailovou adresu (nejlépe gmail.com), na kterou bude možné provádět registrace.

Š Spolupracujeme a tvoříme na webu

Vybraný termín:

 Plzeňský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena
1 000 Kč + 0% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.