Přípravný kurz k testování ECDL (Modul 1,2,3,4)

kurz

Základní info

Předpoklady

Základní nebo alespoň minimální znalost obsluhy PC, OS Windows a modulů Word a Excel.

Charakteristika kurzu

Kurz je určen všem skupinám pedagogů, kteří si již osvojili základní dovednosti obsluhy IT (např. absolvováním školení úrovně „Z“ SIPVZ), kteří mají zájem tyto znalosti objektivně standardizovat podle standardů doporučovaných orgány EU, tj. podle konceptu ECDL.

Anotace kurzu

Účastníci budou seznámeni se základy informačních technologií, s principem počítače, s různými druhy počítačových programů podle podmínek pro jejich využívání, s bezpečností dat a s postupy při odstraňování běžných závad na PC. Dále si osvojí práci se soubory a složkami na PC, a vytvářením zástupců. Znalosti budou doplněny o práci s programem Průzkumník, Nalezení souboru a Total Commander. Dále se naučí pracovat s programem Word a vytvářet jednoduché i složitější plakátky, letáčky, zprávy, dopisy. V programu Word se naučí pracovat také s obsahem a dalšími užitečnými pomůckami, které hodně uživatelů ke své škodě vůbec nevyužívá. V poslední části kurzu bude probrána práce s programem Excel, opět zaměřená na jeho využití ve škole pro vytváření různých přehledů, hodnocení a grafů.

Pomůcky

Účastníkům jsou po dobu konání kurzu zapůjčeny učebnice.

Místo konání

Kurz se může konat v našich pevných učebnách, které najdete v sekci Počítačová škola, Rozmístění a vybavení učeben, nebo se může konat v některé z našich mobilních učeben kdekoliv dle přání zákazníka.

Využití znalostí v praxi

Cílem akce je upevnit znalosti klasických kancelářských aplikací, které uživatelé získali buď praxí nebo na základě předchozích školení, a to zejména pomocí praktických činností. Konečným cílem je získání certifikace ECDL – Start (složení modulů 1, 2, 3, 4). Učitel nebo zaměstnanec školy může na základě získaných znalostí pracovat se systémem Windows, s programy Word a Excel, a s jejich pomocí zpracovávat různé potřebné materiály a údaje.

Přípravný kurz k testování ECDL (Modul 1,2,3,4)

Vybraný termín:

 Pardubický kraj Upřesnující informace k termínu

Cena
4 400 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.