MODERNÍ DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ A ARCHITEKTURY 19. a 20. stol.

Základní info

Pro  velký  úspěch  zahajujeme  letos  již  14. ročník  


Rozsahem i kvalitou přednášejících vyjímečný kurz
je určen pro zájemce s hlubším vztahem k výtvarnému umění a architektuře, pro odborníky i laiky, kteří si chtějí rozšířit své znalosti v oboru dějiny umění, pro studenty, kteří se chystají na umělecké či humanitní vysoké školy nebo na nebo na fakultu architektury, jako příprava na VŠ. Celý kurz, rozdělený na 2 semestry, obsahuje nejdůležitější informace o světovém, evropském i českém výtvarném umění a architektuře různých období, o jejich vlivu a významu pro další odvětví, seznámí Vás s hlavními představiteli uměleckých stylů a jejich díly.
Přednášky z oborů malířství, sochařství a architektura jsou bohatě doplněny obrazovou dokumentací s využitím  projekční techniky, jednotlivá témata přednášejí špičkoví lektoři z vysokých škol (Filosofická fakulta UK, Fak. architektury ČVUT), historici umění a architekti, pracovníci galerií a muzeí (Nár. galerie, Nár. muzeum) – např. prof. Kibic, prof. Royt, doc. Nesměrák, dr. Hladík, dr. Stehlíková, doc. Sedláková, arch. Okamura, Bc. Karel Ksandr a další lektoři.
2 přednášky každý týden po celé dva semestry  prémiově doplňují návštěvy galerií a výstav, vycházky po architektonických památkách a prohlídky s doprovodem a výkladem našich lektorů - předních odborníků v oboru.
Garantem kurzu je prof. Ing. Arch. Karel Kibic, DrSc.
Posluchači, kteří úspěšně vypracují dobrovolnou seminární práci na vybrané téma, obdrží certifikát o absolvování kurzu.

OBSAH
2 semestry / 150 hodin přednášek doplněných vycházkami a návštěvami výstav, galerií a muzeí s odborným výkladem (vstupné do objektů není zahrnuto)

(DVUA-1008)
I. semestr
Pravěká kultura, Megalitické stavby, Egyptské památky a umění, Antická kultura, Architektura Řecka a Říma, Japonská architektura a kultura, Křesťanská antika, Byzanc, Románská architektura, Gotická architektura a umění, Renesanční umění a architektura, Barokní umění a architektura, Manýrismus

(DVUA-0309)
II. semestr Klasicismus a romantismus, Impresionismus a postimpresionismus, Secese a moderna, Kubismus, meziválečná avantgarda, Období po II. světové válce Evropa a USA, Americký pop-art, Moderní evropská klasika, 70. - 90. léta - moderní současné umění a architektura v Evropě a USA.

TERMÍNY
I. semestr 1. 10. 2008  - 25. 2. 2009     DVUA-1008                              
II. semestr 4. 3.  2009  - 24. 6. 2009   DVUA-0309
2 přednášky vždy ve středu od 17,20 hod. do 20,30 hod;  možnost zakoupení občerstvení.

KURZOVNÉ
I. semestr   6.950,- Kč  snížené 5.908,- Kč 
II. semestr 5.950,- Kč snížené 5.058,- Kč

Cena zahrnuje kurzovné, studijní materiály (skripta), vycházky a návštěvy galerií. V ceně není zahrnuto vstupné do objektů.  Přihlásit se lze na každý semestr samostatně, cenově zvýhodněné jsou přihlášky na oba semestry. Pro studenty a seniory lze dohodnout splátky kurzovného.

SLEVY 
Snížené kurzovné - 15% sleva - studentům, seniorům a handicapovaným a skupinové slevy pro 3 a více  posluchačů společně přihlášených. Tyto slevy se nesčítají. Při platbě kurzovného za oba semestry dohromady poskytujeme VŠEM jednorázovou slevu 500,- Kč.

MÍSTO KONÁNÍ    
Karlovo nám. 3, Praha 2, učebna Studia W


KONTAKTY A PŘIHLÁŠKY
Agentura AHA, Na Pankráci 30,  140 00 Praha 4

MODERNÍ DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ A ARCHITEKTURY 19. a 20. stol.

Vybraný termín:

 Praha

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je čtyři a jedna ? Součet zapište číslicemi.