Inovativní formy práce k osobnostnímu rozvoji učitele s využitím ICT

kurz

Základní info

Vzdělávací seminář je určen všem zájemcům, kteří chtějí získat inspiraci a náměty pro výuku i domácí přípravu žáka s využíváním informačních technologií. Seznámí se s různými aktivitami, které je možné vytvořit ve volně dostupných on-line aplikacích. Ukážeme vytváření vlastních aktivit do vyučovacích hodin (prezentace, testy, kvízy, interaktivní hry), které motivují žáky, napomáhají k rozvoji logického myšlení, jsou vhodné k procvičení učiva a umožňují skupinovou práci. V krátké brainstormingové diskusi nalézneme vhodné oblasti využití v denní praxi účastníků vzdělávacího semináře. Obě části vzdělávací akce jsou založeny na praktickém osvojení dovedností. Nedílnou součástí seminářů je diskuse účastníků, výměna zkušeností a sdílení příkladů dobré praxe. Část A) Vytváříme vlastní materiály pro výuku (4 vyučovací hodiny)
Zaměříme se na on-line nástroje a jednotlivé aktivity, které je možné využívat během výuky a přípravy na ni. Cílem semináře je motivovat učitele k efektivnímu využívání IT a naučit je základům práce s vybranými volně dostupnými on-line aplikacemi. Budou prakticky vytvářet vlastní výukové materiály (prezentace, interaktivní hry). Během semináře si prohloubí své dovednosti a práci v prezentačních a grafických editorech (Adobe Spark, Canva).
Část B) Aktivní zapojení žáků do výuky (4 vyučovací hodiny)
Seznámíme učitelé se základy práce ve vybraných volně dostupných on-line aplikacích (Socrative, Quizlet, Sutori atd.), které umožňují zapojit různá zařízení žáků a učitelů (počítač, tablet, mobilní zařízení). Vytvoří si vlastní kvízy, testy, interaktivní časové osy, získají náměty pro tvorbu vlastních aktivit a přehled zdrojů a metodických materiálů, které mohou využívat. Testové úlohy a kvízy se zpětnou vazbou pomáhají žákům ověřit získané znalosti, individuálně sledovat vlastní pokrok. Vyučující je může využít i jako formu interaktivní zábavné domácí úlohy. Jednotlivé aplikace pomáhají žákům lépe utřídit a zapamatovat učivo, podporují také týmovou spolupráci. Ukážeme, kde je možné získat inspiraci pro vlastní vyučovací hodiny, kde vyhledat příklady dobré praxe, jakým způsobem sdílet vlastní výukové materiály se studenty.

Inovativní formy práce k osobnostnímu rozvoji učitele s využitím ICT

Vybraný termín:

 Plzeňský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena
1 000 Kč + 0% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.