Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Hra na hraně – program zaměřený na prevenci gamblingu (Olomouc)

kurz

Základní info

Kurz je zaměřen na prevenci problémového hraní a seznámí účastníky s metodikou programu Hra na hraně využitelnou při vedení lekcí a programů pro děti a mládež ve věku 13–20 let. 

Realizace kurzu je dotačně podpořena z prostředků Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. 

Cílem kurzu je seznámit účastníky s programem Hra na hraně a jeho metodikou, a zároveň je naučit tuto metodiku využívat ve své vlastní praxi. 

Jedná se o vzdělávací program o pěti výukových lekcích a jedné doplňkové, určených pro prevenci problémového hraní dětí a mladistvých ve věku 13–20 let. Jeho základními prvky jsou: zábavné a poutavé multimediální metody, strukturované návaznosti jednotlivých lekcí, které rozvíjí principiální znalostní základnu a klíčové dovednosti. Silný důraz je kladen na výuku rozhodování a řešení problémů. Klíčové poselství, které program nese, je takzvané „inteligentní hráčství“, chápané jako rozumné podstupování rizik spíše než totální zdrženlivost v podstupování rizik. Záměrem programu je učit mladé lidi o skutečnostech souvisejících s problémovým hráčstvím a riziky, které přináší, povzbuzovat v nich odpovědné rozhodování a podpořit je v tom, aby se z nich problémoví hráči nestali. Vzdělávací program mohou provádět pracovníci v NZDM, učitelé ve školách, odborníci na prevenci, dobrovolníci atd.                                                                                                                             

Vzdělávací program je převzatý z originálu Stacked Deck vyvinutý profesorem Robertem Williamsem z Univerzity Lethbridge v Kanadě a převedený na české prostředí pro pracovníky pracující na prevenci problémového hráčství (gamblerství). Program úspěšně funguje ve Švédsku a v několika amerických státech. Program nemění jen informovanost děti a mládeže o problému gamblingu a jejich postoj k hazardním hrám. Je dokázáno, že reálně snižuje riziko závislosti na hraní v dospělosti.

Hra na hraně – program zaměřený na prevenci gamblingu (Olomouc)

Vybraný termín:

29.6.2017 –  30.6.2017  Olomoucký kraj

Cena
1 200 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.