Číslo autorizace: 16572/2018-94
Kdy lze zkoušku vykonat:
Zkoušku lze absolvovat po ukončení příslušného kurzu nebo i bez kurzu.
Pokyny k realizaci zkoušky:
Před zahájením musí být uchazeč seznámen s pracovištěm a s požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) a požární ochrany (PO).
Zdravotní způsobilost je vyžadována. Všechny osoby, které se přímo zúčastní zkoušky, musí mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Uchazeči bude zadána příprava nejméně dvou různých pokrmů na objednávku (tzn. ze dvou různých druhů masa a rozdílných technologických úprav). Počet připravovaných porcí jsou dvě od každého ze zadaných pokrmů, součástí každého pokrmu bude vhodná příloha.
Po celou dobu hodnocení je sledováno dodržování hygienických předpisů, předpisů bezpečnosti práce a technologických postupů, dodržování časového harmonogramu.
Při hodnocení hotového pokrmu se provede ochutnávka, budou posouzeny požadované typické vlastnosti. Bude provedena kontrola kvality, hmotnosti a pokrm bude senzoricky zhodnocen.
Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj
Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus
Kvalifikační úroveň: 3
Autorizovaní zástupci: Bohumila Náprstková
Doba pro vykonání zkoušky: 2,5 - 3,5 hodiny
Kritéria a způsoby hodnocení účastníka zkoušce: Praktické předvedení, ústní ověření, písemné ověření
Vstupní předpoklady: základní vzdělání, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
Po úspěšném zvládnutí zkoušky obdrží uchazeč: Osvědčení o získání profesní kvalifikace
Pozn.: V souladu s právním předpisem č. 179/2006 Sb., zákon o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a o změně některých zákonů je účastník povinen uhradit platbu za zkoušky nejpozději 7 dnů přede dnem konání nebo zahájení zkoušky, nedohodne-li se s autorizovanou osobou na pozdějším termínu.
Příprava minutek - zkouška před autorizovanou osobou
29.6.2022 Plzeň alej Svobody 56, 32300 Plzeň
česky