Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Obsluha CNC obráběcích strojů

Kurzem Vás provede Ing. Adolf Valášek, Ing. Adolf Valášek ml. Ing. Marek Laurenčík, MBA. Bc. Milan Kopáček, Petr Cvrkal, Antonín Štícha a další odborníci z řad mistrů odborného výcviku uvedených středisek a zkušených praktiků z provozu k některým dílčím tématům kurzu.

Základní info

Certifikovaný profesní rekvalifikační kurz

Kurz je určen uchazečům a zájemcům práce v oblasti strojírenství, hlavně pro pracovníky ve funkci seřizovače, programátora nebo operátora CNC obráběcích strojů a center.

Cílem kurzu je naučit účastníky kurzu základní teoretické informace o technologii obrábění na CNC obráběcích strojích. Dále je naučit využívat výkresovou dokumentaci a pracovat s řídícím programem na CNC stroje.

Účastníci by měli po absolvování kurzu dokázat obrobit jednoduchou kovovou součást, a to s následujícími postupy: připravit řídící program, seřídit nástroje a provést jejich korekce, nastavit vhodné řezné podmínky pro obrábění.

Rámcová témata rekvalifikačního kurzu:  

(vychází z platného kvalifikačního standardu 23-026-H)

  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Dodržování bezpečnosti práce, správné používání pracovních pomůcek
  • Orientace v normách a v technických podkladech pro provádění obráběcích operací na CNC strojích
  • Měření a kontrola délkových rozměrů, geometrických tvarů, vzájemné polohy prvků a jakosti povrchu
  • Modifikace programů pro CNC stroje
  • Upínání nástrojů, polotovarů a obrobků a ustavování jejich polohy na různých druzích CNC strojů
  • Obsluha číslicově řízených výrobních strojů, linek a průmyslových robotů
  • Seřizování, ošetřování a údržba CNC obráběcích strojů

Kurz standardně probíhá na systému HEIDENHAIN, v případě celé skupiny je možné kurz provést i na systému SINUMERIC (Siemens).

Součástí ceny kurzu je zkouška profesní kvalifikace 23-026-H.

Rozsah výuky a organizace výuky:  

  • Kurz standardně probíhá ve spolupráci se SPŠS a strojírenskými firmami, v jejich prostorách a na jejich technice produkčních obráběcích strojů. A to dle kvalifikačního standardu za dozoru zkušených praktiků – mistrů
  • V případě zájmu je možno uvedený kurz uskutečnit i v dalších lokalitách, kde ve spolupráci s mistry s odborné školy probíhá uvedený kurz na obráběcích strojích, A to spolu s praktickou částí kurzu u průmyslových společností v dané lokalitě
  • Po dohodě s účastníky nebo při překročení kapacity pražských učeben je možno kurz absolvovat internátně na našem vzdělávacím středisku na Zbirohu (kvasek.cz), spolu s praxí ve společnosti na výrobu leteckých dílů nebo dalších velkých strojírenských firem.
  • Kurz probíhá v malých skupinách prezenční formou na učebně, praktické části kurzu probíhají na produkční technice, u některých kurzů přímo u odborných firem.
  • Výuka probíhá vždy 6-8 hodin denně / 5 dní v týdnu, po vzájemné dohodě účastníků ponecháváme v průběhu kurzu volné dny.
  • Celková délka kurzu je 20 školicích dnů / 4 týdny.
  • Podrobný harmonogram kurzu (termínově dle témat z podrobné osnovy) včetně volných dnů vždy zasíláme před zahájením kurzu.
  • Kurz vyučuje tým zkušených lektorů: Ing. Adolf Valášek, Ing. Adolf Valášek ml. Ing. Marek Laurenčík, MBA. Bc. Milan Kopáček, Petr Cvrkal, Antonín Štícha a další odborníci z řad mistrů odborného výcviku uvedených středisek a zkušených praktiků z provozu k některým dílčím tématům kurzu.

Uvedený kurz, spolu s kurzy Frézování kovových materiálů a Obsluha CNC obráběcích strojů tvoří úplnou kvalifikaci Obráběč kovů a jejich úspěšní absolventi mohou získat výuční list v oboru Obráběč kovů


Podrobné informace o kurzu naleznete na našem webu:
http://www.jubela.cz/rekvalifikacni-kurzy/kurz/obsluha-cnc/

Podrobnou osnovu ke stažení naleznete:
http://www.jubela.cz/file/osnovy/obsluha-cnc.pdf

Možnost proplacení kurzu úřadem práce:

Kurz můžete hradit sami, nebo si jej nechat UHRADIT úřadem práce. A to za podmínek, že jste na úřadu práce vedeni a že splňujete podmínky Vašeho úřadu práce ke schválení kurzu. Dále je nutno podat žádost s cca 3týdenním předstihem před datem konání kurzu. Takto budete mít uvedený kurz zcela ZDARMA.

Naše společnost NIKDY nechce hradit kurz předem a nepožaduje po účastníkovi ŽÁDNÉ platby. A to i v případě, že účastník neuspěje u závěrečné zkoušky (to se u nás stává velice výjimečně). Všechny platby si řešíme přímo s úřadem práce bez Vaší účasti.

Postup je následující:

  • Vyzvedněte nebo si stáhněte ze stránek úřadu práce Žádost o rekvalifikaci, kterou vyplňte. Speciálně věnujte pozornost zdůvodnění potřebnosti kurzu a vazbu na Vaše profesní směrování. Doporučuje se mít nějaký doklad nebo příslib o zaměstnání po ukončení tohoto rekvalifikačního kurzu.
  • Nechte si od nás zaslat díl C k žádosti. Zašleme Vám jej mailem, poštou, nebo se u nás zastavte osobě a my Vám jej vystavíme na počkání, spolu s podrobným vysvětlením celého postupu.
  • Po schválení kurzu Vám úřad práce vystaví Potvrzení o úhradě kurzu a to nám ihned zašlete emailem, abychom Vás zařadili do kurzu a převzali veškeré finanční a administrativní záležitosti kurzu.
  • Po ukončení kurzu pouze předáte na Vašem úřadu práce kopii certifikátu jako doklad o absolvování kurzu.

Pro jakékoliv další informace a radu nám volejte na telefon 251 551 362 nebo 602 756 640 a my Vám podáme veškeré detailní informace. Případně pište na mail: info@jubela.cz.

Obsluha CNC obráběcích strojů

Vybraný termín:

14.11.2022 –  16.12.2022  Plzeňský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je šest a jedna ? Součet zapište číslicemi.