Motivační kurz pro povolání "au-pair

kurz

Základní info

Kurz je určen pro absolventy středních škol, kteří se chtějí ucházet o práci v zahraničí jako au-pair (dětský/á vychovatel/ka), je koncipován v délce 3 měsíců.
Nejdůležitější teoretickou částí kurzu je výukový program zaměřený na získání poznatků a dovedností potřebných pro povolání au-pair - jeho součástí je kurz první pomoci zaměřený na děti, základy pedagogiky, volnočasové aktivity, základy zdravovědy, ale i informace z oblasti pojištění, práva, geografie vybraných států. Podstatnou část programu tvoří výuka cizího jazyka - ten si účastník kurzu vybere podle toho, v jaké zemi se chce ucházet o místo (AJ, NJ, FJ).
Součástí kurzu je také pracovní diagnostika, která může účastníkům kurzu pomoci v určení profesní oblasti, ve které by se nejlépe realizovali. Diagnostiku vypracovává odborník - psycholog na základě různých testů a individuálních pohovorů. Je založena na posuzování osobnostních předpokladů (vlastností, temperamentu, volních vlastností, dovedností, schopností, ...), kvalifikace, zájmů a motivace klienta. Výsledkem pracovní diagnostiky je doporučení odborníka ohledně oblasti profesí, která je vhodná pro klienta vzhledem k jeho předpokladům a doporučení ohledně možnosti dalšího vzdělávání či konkrétní rekvalifikace. U účastníka kurzu au-pair je diagnostika zaměřená zejména na zjištění, zda má předpoklady pro práci s dětmi (zda má kladný vztah k dětem, schopnost empatie, asertivity, komunikace s dětmi, rovný přístup k nim, organizační schopnosti, trpělivost, samostatnost, schopnost řešit problémy..).
Kurz obsahuje také část motivační - je zaměřena a) na osobnostní rozvoj a b) na získávání pracovního místa. Obě části jsou koncipovány se zřetelem na povolání au-pair.
Část a) se soustředí na rozvoj kladných osobnostních vlastností, schopností - poznávání vlastní osobnosti, rozvoj komunikačních schopností, asertivní jednání, seberegulaci, řešení konfliktů, poznávání interpersonálních vztahů, prožívání a ovládání emocí.
V části b) se účastníci seznámí s různými způsoby hledání zaměstnání, naučí se správně psát životopis a žádost o místo (obojí i v cizím jazyce), naučí se, jak se prezentovat před budoucím zaměstnavatelem při osobním jednání i telefonickém rozhovoru (opět i v cizím jazyce).
V rámci kurzu účastníci absolvují 60 hodin praktické práce v předškolních či mimoškolních zařízeních pro děti (mateřská škola, centrum volného času, základní umělecká škola apod.), kde si své teoretické poznatky vyzkouší přímo v praxi: při péči o děti, dohlížení na jejich činnost, při tvorbě programů pro mimoškolní aktivity dětí, organizaci různých akcí, her, výletů.
Na závěr kurzu obdrží účastníci Potvrzení o absolvování motivačního kurzu a kurzu první pomoci a také Hodnocení praxe, absolvované v zařízeních pro děti v rámci kurzu.

Motivační kurz pro povolání "au-pair

Vybraný termín:

 Jihomoravský kraj

Cena
Kontaktujte nás.

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.