Kurz probíhá intenzivní denní výukou 8,00 - 15,30 hodin, celková hodinová dotace je 120 hodin, které jsou rozděleny na část teoretickou, a část praktickou.
V teoretické výuce se frekventanti seznámí s jednoduchou obsluhou podávání pokrmů a nápojů, připravéváním teplých nápojů a se sestavováním jídelních a nápojových lístků atd..
V praktické výuce jsou frekventanti umístěni do předem vybraných restauraci, kaváren, či hotelových restaurací a barů. Kde si účastníci kurzu prakticky ověří své již nabité teoretické znalosti. Po praxi se uskutečňují závěrečné zkoušky, v rozsahu 3 hodin, na základě kterých je vystaveno osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Po ukončení teoretické a praktické části probíhají zkoušky v rozsahu 3 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Profil absolventa:
Umí používat zúčtovací techniku, včetně vyúčtování.
Umí uvést hosty k stolu a pomoci při výběru jídel a nápojů.
Zná a umí sestavit jídelní a nápojový lístek.
Umí připravit teplé nápoje, včetně servisu.
Zná servis a ošetřování studených nápojů a jejich skladování.
Umí používat inventář vzhledem k jeho určení.
Zná skladování potravin a nápojů dle hygienických předpisů.
Umí obsluhovat hosty v souladu se správnými technikami obsluhy.
Přihlášku je možno stáhnout z našich stránek (odkaz níže) a zaslat e-mailem na adresu endlicherova@ncm.cz , nebo poštou na adresu střediska.
Přihláška pro stažení format .doc
Jednoduchá obsluha hostů dle MSMT-28607/2014-1/702
Jihomoravský kraj Kopečná 31, 602 00 Brno
česky