Kurz probíhá denní intenzivní výukou 8,00 - 15,30 hodin, celková hodinová dotace je 176 hodin, které jsou rozděleny na část teoretickou a část praktickou.
Teoretická výuka zahrnuje technologii pokrmů, obchodní počty, hygienu potravin, potraviny a výživu. .
V praktické části jsou účastníci kurzu zařazeni do vybraných restauraci, hotelových restaurací, dle předem vytvořeného výběru s přihlédnutím k místu bydliště absolventa. Teoretické znalosti si zde ověří v praxi. Po ukončení praktické části probíhají zkoušky v rozsahu 5 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností a možnost zažádat o ŽL.
Po ukončení teoretické a praktické části probíhají zkoušky v rozsahu 5 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Profil absolventa:
Zná volbu postupu práce včetně přejímky surovin.
Umí normování pro připravované pokrmy.
Zná a umí sestavit jídelní lístek.
Umí připravit teplé nápoje.
Umí připravit teplé pokrmy dle receptur, včetně dietních receptur.
Zná přípravu pokrmů národních kuchyní.
Umí připravit moučníky.
Zná skladování potravinářských surovin.
Umí obsluhovat technologická zařízení. Zná dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Přihlášku je možno stáhnout z našich stránek (odkaz níže) a zaslat e-mailem na adresu endlicherova@ncm.cz , nebo poštou na adresu střediska.
Příprava teplých pokrmů MSMT-28607/2014-1/702
Jihomoravský kraj Kopečná 31, 60200 Brno
česky