Kurz probíhá denní intenzivní výukou 8,00 - 15,30 hodin, celková hodinová dotace je 40 hodin, teoretické výuky a odborného výcviku.
Teoretická výuka zahrnuje přípravu produktů běžné studené kuchyně, přípravu, úpravu a aranžování pokrmů pro slavnostní příležitosti. Výpočty množství jednotlivých surovin pro připravované pokrmy atd..
Po ukončení teoretické části a odborného výcviku probíhají zkoušky v rozsahu 5 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Po ukončení teoretické a praktické části probíhají zkoušky v rozsahu 5 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Profil absolventa:
Zná volbu postupu práce včetně přejímky surovin.
Umí normování pro připravované pokrmy.
Umí připravit produkty běžné studení kuchyně.
Umí připravit pokrmy studené kuchyně pro slavnostní příležitosti.
Umí zpracovávat polotovary při výrobě studené kcuhyně.
Umí obsluhovat technologická zařízení.
Umí provádět sanitační činnosti.
Zná dodržování bezp. předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Umí organizovat práci v provozu.
Přihlášku je možno stáhnout z našich stránek (odkaz níže) a zaslat e-mailem na adresu endlicherova@ncm.cz , nebo poštou na adresu střediska.
Příprava pokrmů studené kuchyně MSMT-28607/2014-1/702
Jihomoravský kraj Kopečná 31, 60200 Brno Upřesnující informace k termínu
česky