Kurz probíhá denní intenzivní výukou 8,00 - 15,30 hodin, celková hodinová dotace je 40 hodin, teoretické výuky.
Teoretická výuka zahrnuje volbu postupu práce, selekce potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů, sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů, příprava minutkových pokrml a specialit v odborném výcviku. Úprava jatečního masa, drůbeže a ryb atd...
Po ukončení teoretické části probíhají zkoušky v rozsahu 3 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Po ukončení teoretické a praktické části probíhají zkoušky v rozsahu 3 hodin, na základě výsledku se vystavuje osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností.
Profil absolventa:
Zná volbu postupu práce včetně přejímky surovin.
Umí normování pro připravované pokrmy.
Zná a umí sestavit jídelní lístek.
Umí připravit minutkové pokrmy dle receptur.
Umí zpracování polotovarů v minutkové kuchyni.
Umí nakládat s inventářem a skladovat potravinářské suroviny
Umí obsluhovat technologická zařízení.
Zná dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Přihlášku je možno stáhnout z našich stránek (odkaz níže) a zaslat e-mailem na adresu endlicherova@ncm.cz , nebo poštou na adresu střediska.
Příprava minutek MSMT-28608/2014-1/703
Jihomoravský kraj Kopečná 31, 60200 Brno Upřesnující informace k termínu
česky