Povolování záměrů v době účinnosti dvou stavebních zákonů (zákona č. 183/2006 Sb. a zákona č. 283/2021 Sb.) - NOVINKA

Kurzem Vás provede JUDr. Stanislava Neubauerová - právnička Kanceláře veřejného ochránce práv, členka České společnosti pro stavební právo, přednáší a publikuje v oblasti stavebního práva.

Kurzem Vás provede JUDr. Jana Vašíková - právnička Kanceláře veřejného ochránce práv, členka České společnosti pro stavební právo, přednáší a publikuje v oblasti stavebního práva.

Základní info

Z programu semináře vybíráme:
* Účinnost nového stavebního zákona a přechodná období: postup stavebního při posuzování žádostí o umístění/povolení stavby podané za účinnosti současného stavebního zákona, v období do 30. 6. 2024 a k 1. 7. 2024. Kdy a u kterých staveb stavební úřad postupuje podle nového stavebního zákona a kdy ještě podle současného stavebního zákona.
* Postavení a vazby podle nového stavebního zákona: soustava stavebních úřadů, záměry (stavební/nestavební), dotčený orgán – formy jeho výstupů, kdy dotčený orgán vydává vyjádření/stanovisko/závazné stanovisko, kdy, kdo a jak je může přezkoumat, kdy vzniká fikce souhlasného závazného stanoviska bez podmínek, projektant – obsah projektové dokumentace, vady projektové dokumentace a její následky, povinnosti projektanta a důsledky jejich neplnění, osoba stavbyvedoucího a stavebního dozoru.
* Účastenství v povolovacím řízení podle nového stavebního zákona: okruh účastníků řízení, posuzování jejich námitek, bytové spoluvlastnictví a vlastník jednotky, vlastníci dopravní a technické infrastruktury. Jak vymezit okruh účastníků řízení, rozsah námitek a jejich posuzování, opravné prostředky. Správní žaloba – odchylky od obecné úpravy dle soudního řádu správního.
* Procesní postup stavebního úřadu při posuzování a rozhodování o žádosti o povolení záměru: zahájení řízení, důvody přerušení řízení – zastavení řízení – zamítnutí či odložení žádosti. Souhlas vlastníka pozemku/stavby se záměrem. Povolení záměru – obsah rozhodnutí, lhůty pro vydání. Zrychlené řízení – podmínky zrychleného řízení, kdy nelze záměr povolit v zrychleném řízení.
* Požadavky na výstavbu: právní úprava, výjimky z požadavků.
* Kolaudace záměru – kolaudační rozhodnutí, povolení předčasného užívání, povolení zkušebního provozu, rekolaudace.

Povolování záměrů v době účinnosti dvou stavebních zákonů (zákona č. 183/2006 Sb. a zákona č. 283/2021 Sb.) - NOVINKA

Vybraný termín:

20.6.2024  Praha Upřesnující informace k termínu

Cena
2 553 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a dvě ? Součet zapište číslicemi.