Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví

Základní info

Kurz je určen pro zástupce správců a zpracovatelů osobních údajů a dále pro všechny pracovníky, kteří přicházející do styku s osobními údaji pacientů a jejich blízkých, případně potřebují prohloubit znalosti v oblasti ochrany a zpracování osobních údajů ve zdravotnictví.

Základem je výklad požadavků NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), dále jen „GDPR“, a adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů v oblasti osobních údajů pacientů a jejich blízkých. Dále seznámení se stanovisky Úřadu pro ochranu osobních údajů, praktickými zkušenostmi a minimálními požadavky pro prokázání souladu s GDPR.

Cílem je pochopit proces zabezpečení osobních údajů, se zaměřením na důležité oblasti v souvislosti se zdravotnictvím a naučit se pracovat s osobními údaji.

 

Program školení:

  • GDPR a zákon č. 110/2019 Sb. – úvod, základní pojmy
  • Zákonnost zpracování osobních údajů ve zdravotnictví
  • Postavení správce a zpracovatele ve zdravotnictví
  • Povinnosti správce a zpracovatele v rámci zpracování osobních údajů ve zdravotnictví
  • Posílení práv pacientů a jejich blízkých
  • Prokázání souladu s GDPR a zákonem č. 110/2019 Sb. – minimální požadavky ve zdravotnictví
  • Praktické zkušenosti a stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů ve zdravotnictví

 

Po absolvování kurzu účastník obdrží Osvědčení o absolvování kurzu.

Ceny jsou uvedeny bez DPH včetně studijních materiálů.

Podmínkou kurzu je účast minimálně 3 uchazečů. Po domluvě lze provést individuální školení, cena školení po domluvě s vedením.

 

Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví

Vybraný termín:

26.3.2020  Mělník

Cena
2100 Kč

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a čtyři ? Součet zapište číslicemi.