Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

Aplikační problémy a poznatky z praxe ohledně transpoziční novely zákoníku práce a výhled dalších novel zákoníku práce pro rok 2024 - ON-LINE

Kurzem Vás provede Mgr. Ing. Zuzana Ferianc - Counsel a vedoucí právního týmu, který se v rámci pražské kanceláře Baker McKenzie specializuje na oblast pracovního práva. Pracovnímu právu se věnuje více než 10 let a poskytuje v této oblasti klientům právní poradenství v různých záležitostech, jako je například příprava pracovních smluv, vnitřní předpisy, ukončení pracovního poměru, realizace propouštění zaměstnanců a plánů restrukturalizace, hromadné propouštění, převody zaměstnanců podle pravidel TUPE (zachování práv zaměstnanců po převodu podniku), případy diskriminace nebo obtěžování, kolektivní vyjednávání nebo zakládání evropské rady zaměstnanců. Poskytuje také právní poradenství klientům v otázkách imigračního práva a vysílání zaměstnanců k výkonu pracovní činnosti. Je členkou České advokátní komory a Slovenské advokátní komory a poskytuje klientům poradenství podle českého i slovenského právního řádu. Je autorkou četných článků zaměřených na různá pracovněprávní témata a pravidelně poskytuje školení vybraným klientům v otázkách pracovního práva a je opakovaně doporučována předními mezinárodními hodnotícími publikacemi (Chambers Europe, Legal 500) jako přední odbornice na pracovní právo v ČR.

Kurzem Vás provede Mgr. Marie Janšová - specialistka a doporučovaná advokátka v oblasti pracovního práva; v roce 2022 jí bylo uděleno ocenění Právník roku v oblasti pracovního práva. Od roku 2016 působí jako partnerka v advokátní kanceláři LEGALITÉ. Zaměřuje se na poskytování právního poradenství v oblasti pracovního práva, včetně pracovněprávních aspektů obchodních transakcí, problematiky přechodu práv a povinností, digitalizace HR agendy, specifik právních vztahů s manažery, poradenství v oblasti odměňování a ochrany know-how, kolektivního vyjednávání a zastupování v pracovněprávních sporech a v řízení před správními orgány. Dále se specializuje na právní vztahy statutárních orgánů korporací, ochranu osobních údajů a spornou agendu. Je členkou Kolegia expertů Asociace pro rozvoj kolektivního vyjednávání a pracovních vztahů (AKV), členkou představenstva za Českou republiku v European Employment Law Association (EELA) a předsedkyní představenstva Czech Employment Lawyers Association (CzELA). Mezinárodními právnickými ratingovými publikacemi je pravidelně řazena mezi nejdoporučovanější pracovněprávní specialisty (Chambers Europe, Who’s Who Legal). Pravidelně přednáší a publikuje; je spoluautorkou Komentáře k zákoníku práce (C.H.Beck, 2018 a 2022).

Kurzem Vás provede JUDr. Bc. Michal Peškar - Partner v advokátní kanceláři Randl Partners. Při svém mnohaletém působení v oblasti pracovního práva se zaměřuje zejména na oblast pracovní doby, a to včetně podrobných propočtů a návrhů složitých harmonogramů směn, a související otázky ohledně dovolené, odměňování, ukončování pracovních poměrů, překážek v práci, pracovnělékařské služby, elektronizace v HR a alkoholu a jiných návykových látek na pracovišti. Na rozdíl od velké části právníků se matematiky nebojí, a naopak ji při své práci rád využívá. Je také předsedou a členem kolegia expertů Asociace pro rozvoj kolektivního vyjednávání a pracovních vztahů (AKV), členem České advokátní komory, Evropské asociace právníků specializujících se na pracovní právo (EELA) a České asociace advokátů specializujících se na pracovní právo (CzELA). Pravidelně přednáší a publikuje a je doporučován jako přední odborník na pracovní právo v Chambers Europe Guide.

Kurzem Vás provede Mgr. Martina Šumavská - Advokátka, která se ve své praxi specializuje primárně na pracovní právo a cizinecké právo. Od roku 2019 spolupracuje s advokátní kanceláří GT Legal, přičemž z předchozích let má zkušenosti z působení v mezinárodní advokátní kanceláři a na Oblastním inspektorátu práce pro Středočeský kraj, oddělení inspekce nelegálního zaměstnávání. Pravidelně se věnuje publikační a přednáškové činnosti se zaměřením na pracovněprávní tematiku, včetně zaměstnávání cizinců. Je členkou Czech Employment Lawyers Association (CzELA) a European Employment Lawyers Association (EELA), sdružující advokáty specializované na pracovní právo.

Základní info

Program semináře:
* 1. blok: Aplikační problémy a poznatky z praxe ohledně transpoziční novely zákoníku práce (Marie Janšová, Michal Peškar)
- nová pravidla zaměstnávání zaměstnanců na DPP a DPČ včetně navrhovaných změn souvisejících s odvody na pojistném na sociální a zdravotní pojištění
- práce na dálku
- nové informační povinnosti zaměstnavatele
- elektronizace HR agendy a změny v doručování pracovněprávních dokumentů
- práva pečujících zaměstnanců
- a další změny (např. pracovní volno související s akcí pro děti a mládež či nová pravidla pracovní doby ve zdravotnictví)
* 2. blok: Další legislativní změny v pracovním právu nejen v roce 2024 a výhled dalších změn (Martina Šumavská, Zuzana Ferianc)
- novinky v agenturním zaměstnávání
- informace o aktuálně připravovaných novelizacích zákoníku práce (pravidla působení více odborových organizací u zaměstnavatele, plán dovolených, pravidla o nejnižších úrovních zaručené mzdy)
- informace o dalších zvažovaných pracovněprávních novinkách (tzv. flexibilní novela zákoníku práce)
- ručení za mzdy ve stavebnictví
- směrnice o transparentnosti odměňování

Aplikační problémy a poznatky z praxe ohledně transpoziční novely zákoníku práce a výhled dalších novel zákoníku práce pro rok 2024 - ON-LINE

Vybraný termín:

16.4.2024  ONLINE Upřesnující informace k termínu

Cena
2 553 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a devět ? Součet zapište číslicemi.