Základy praktické správy barev, kalibrace a profilace monitoru

kurz

Základní info

Mohutný rozvoj digitálních technologií, na ně navazujících počítačových úprav a tiskových procesů s sebou přinesl také otázku udržení barvové shody obrazového materiálu v různorodém digitálním workflow. Jak to již většinou bývá, rozsáhlejší možnosti počítačových manipulací a vyšší dosažitelná přesnost reprodukce barev kladou zároveň značné nároky na znalosti uživatele na jeho orientaci v dané problematice. . Tento kurz si klade za cíl seznámit účastníky s teoretickými základy správy barev a jejich praktickou aplikací. Vzhledem k obrovskému množství možných pracovních procesů a s nimi spojených specifických problémů, které nelze probrat během jednodenního setkání je tento seminář zaměřen především na postupy v digitální fotografii. V dopolední části kurzu lektor vysvětlí základy teorie správy barev, způsoby zavedení systému správy barev do pracovního procesu a principy vytváření ICC profilů. V odpolední části proběhne praktická demonstrace nastavení operačního systému, aplikací (Adobe Creative Suite) a zobrazovacího zařízení (monitor, notebook, dataprojektor), která jsou nezbytná pro úspěšné zavedení CMS. Demonstrované postupy si budou moci účastníci kurzu vyzkoušet prakticky na strojích v počítačové učebně, případně si nakalibrovat vlastní notebook.

V průběhu kurzu lektor detailně vysvětlí a zároveň prakticky předvede procesy spojené s řízením barevnosti v procesu zpracování fotografií. Vysvětlena bude základní nezbytná teorie spojená s řízením barevnosti (pojmy jako barevné prostory, linearizace, kalibrace, princip správného workflow, ICC profily a další), popisované činnosti pak budou podrobně prakticky demonstrovány. Po celou dobu kurzu budou mít účastníci k dispozici počítač s instalovanými programy Adobe Photoshop CS2, na kterých si sami budou moci vyzkoušet všechny probírané informace. Kurz je rozdělen do dvou částí - dopolední teoretické a odpolední praktické.
Cílem kurzu je:

* vysvětlit principy na kterých je založen systém pro správu barev
* naučit účastníky korektně nastavit zobrazovací zařízení (nezbytný předpoklad jakékoliv další smysluplné práce s obrazem)
* naučit účastníky pracovat s kalibrační sondou a přislušenstvím v rámci kalibrace a profilace monitoru
* naučit účastníky korektně nastavit softwarové aplikace z hlediska správy barev
* vštípit účastníkům základní pravidla spojená s praktickou aplikací správy barev v digitálním workflow

Základy praktické správy barev, kalibrace a profilace monitoru

Vybraný termín:

 Praha

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.