Selenium Workshop: Zautomatizujte si svůj projekt

kurz

Základní info

Dvoufázový workshop s důrazem na praktickou stránku automatizovaného testování pomocí Selenium WebDriver frameworku a testovacího nástroje Apache JMeter.

Během prvního dne se seznámíte s principy automatizace a praktickým přístupem k Seleniu v JMeteru, ideálním pro začátečníky bez předchozí znalosti programování. Ve spolupráci s lektorem se naučíte připravovat testovací skripty a základní postupy automatizace.

Druhý den je věnován prohloubení znalostí v tvorbě automatických testů a získané poznatky z obou dnů Vám pak umožní snadné použití testovacích skriptů na Vašem projektu.

Pro koho je kurz určen?

Školení je určeno zejména účastníkům pracujících na pozicích Tester nebo Test Analytik, kteří již mají zkušenosti s testováním alespoň tři měsíce a zajímají se o oblast automatizace GUI testů.

Obsah kurzu

V první části školení se seznámíte s základními principy automatizace a praktickým přístupem k používání Selenia v testovacím nástroji Apache JMeter. Velkou výhodou JMeteru je tzv. script-less přístup. To znamená, že mnoho funkcí včetně pokročilých je dostupných na jeden klik bez znalosti a nutnosti programování. Další nemalá výhoda - kompletní řešení je zcela zdarma.

Další část bude věnována přípravě vlastních automatizovaných skriptů. V rámci spolupráce s lektorem se naučíte používat dynamické lokátory prvků na stránce a další základní postupy pro automatizaci.

Budete se zabývat funkcemi, jako je přepnutí do nového okna, dynamické čekání (Wait Until), podmíněné příkazy (If Else), upload souboru, pořizování screenshotů při chybě, scrolování stránky, stisk kláves a jiné.

Součástí školení bude i vysvětlení správné struktury skriptů pro usnadnění znovupoužitelnosti a údržby.

 

Selenium Workshop: Zautomatizujte si svůj projekt

Vybraný termín:

 Praha
00:00 – 00:00 hod.

Cena
12 500 Kč + 21% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.