SD-WAN

Kurzem Vás provede Toman Hynek

Základní info

Cíle kurzu

Školení si dává za cíl uvést studenta do problematiky technologie SD-WAN. Kurz vysvětluje význam jednotlivých komponent a jich vzájemné funkční propojení. Vysvětluje, jakým způsobem je možné SD-WAN technologii vybudovat. Školení se také zabývá vysvětlením rozdílu mezi konfigurací klasických (legacy) sítí a sítí fungujících na principech Software Defined Networkingu (konfigurace pomoci Templatů a Politik). Studenti po absolvovaní tohoto školení získají přehled i o bezpečnostních funkcích a principů v SD-WAN technologii.

Obsah kurzu

- Den 1: - SD-WAN Architecture & components - Detailní popis architektury SD-WAN a jednotlivých komponent. Rozdíl mezi OnCloud a onPremise deployement modelem, vysvětlení MultiTennant módu. - LAB-1 (MultiTennant mode + RBAC). - Fabric (bring-up, operation, ZTP) - Vysvětlení jak funguje prvotní zapojení WAN edge směrovačů do SD-WAN síti. Rozdíl mezi běžným provisioningem a provisioningem za použití Zero-Touch Provisioning funkce. - LAB-2 (provisioning WAN Edge směrovačů) - LAB-3 (Zero Touch Provisioning WAN Edge směrovačů).- Den 2: - Templaty - Popis a vysvětlení principů Templatů v SD-WAN. Rozdíl mezi device a feature template. - LAB-4 (Feature a Device templates). - Overlay Routing s OMP - Popis a vysvětlení funkcionality Control plane protokolu OMP (Overlay Management Protocol). - LAB-5 (OMP & Service side routing)- Den 3: - Policies - Popis, co to je politika v SD-WAN síti. Vysvětleni rozdílu mezi Control & Data plane politikou, mezi - Localized a Centralized politikami. Application Aware Politiky.

Předpoklady

- Vědomosti o designu firemních WAN sítí, o principech interních (IGP) a externích (BGP) směrovacích protokolů a o Transport Layer Security (TLS) a IP Security (IPsec) technologiích.

Studijní materiály

- Na školení formou on-site účastníci obdrží tištěnou verzi studijních materiálů.- Na školení formou online účastníci obdrží přístup k elektronické verzi studijních materiálů.

SD-WAN

Vybraný termín:

14.10.2024 –  16.10.2024  Praha 8 Upřesnující informace k termínu

Cena
38 500 Kč + 21% DPH

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je šest a osm ? Součet zapište číslicemi.