Praktický úvod do sveta cloudu

Základní info

Cíle kurzu

V tomto kurzu se dozvíte, co se skrývá pod pojmem cloud computing, jaké jsou rozdíly mezi tradičním IT ve vaší lokalitě a řešením v podobě cloudu. Dále se dozvíte, jaký typ prostředí (Cloud/Hybrid cloud) vyhovuje vašemu IT. Získáte povědomí o tom, jaké oblasti cloudových technologií jsou nejvyšší přidanou hodnotou pro vaše IT a jaké jsou například jen užitečným doplňkem, nebo kterým se pro začátek raději vyvarovat. Celým kurzem se bude prolínat diskuse k datům o aktuálních trendech v oblasti cloudu. - Pro koho je kurz určen: - Tento kurz je pro účastníky, kteří jsou v kontaktu nebo budou v kontaktu s cloudovými technologiemi a jejich hlavní pracovní náplní není IT. Kurz Praktický úvod do světa cloudu je nejvhodnější pro IT manažery, obchodní zástupce a jejich vedoucí, Projektové manažery, Business analytiky, Právní specialisty, Finanční manažery a všechny ostatní profesionály, kteří mají zájem o inovace a nové technologie.

Obsah kurzu

- Definice cloudu a jak jej chápat v dnešní době - Vysvětlit základní principy cloudu a jejich porovnání s tradičním IT - Představení předních poskytovatelů veřejného cloudu a jejich řešení - Ukázka možností hybridních řešení (kombinace On-Premise + Cloud) - Představení možností modelů správy prostředí (IT Service Models) - Základní přehled a architektonických přístupů (Cloud, Aplikace) - Představení aktuálních trendů v oblasti cloudu - Představení procesu migrace do cloudu - Představení reálných případových studií realizovaných ALEFem v posledním roce - Naše doporučení a "Best Practicies" v přístupu ke cloudovým službám

Předpoklady

Zákadní znalost IT prostředí.

Studijní materiály

Na školení formou on-site účastníci obdrží tištěnou verzi studijních materiálů. Na školení formou online účastníci obdrží přístup k elektronické verzi studijních materiálů.

Praktický úvod do sveta cloudu

Vybraný termín:

 Bratislavský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a čtyři ? Součet zapište číslicemi.