Podvečerní kurz pro pokročilé

kurz

Základní info

Chcete se stát nadprůměrnými uživateli PC, kteří budou schopni řešit i neobvyklé situace a vynikat nad ostatními při práci s počítačem?
Tento kurz volně navazuje na předchozí podvečerní kurz pro začátečníky. Je určen již zkušenějším uživatelům, kteří by si rádi rozšířili své schopnosti práce s počítačem a stali se opravdu nadprůměrnými uživateli. Současně je určen i absolventům základního podvečerního kurzu, aby si rozšířili své znalosti a lépe tak pochopili a upevnili své základy.
Co bude náplní? Úvod kurzu je věnován pokročilé práci s operačním systémem Windows, nastavení prostředí, klávesnice, tiskáren apod., instalace a reinstalace programů, možnosti nastavení složek včetně sdílení, mapování a práce v síti. Na úvod naváže pasáž o virech (včetně virů tipu HOAX) a antivirových prostředcích.
Při práci s PC se dnes neobejdeme bez obrázků a jejich jednoduchých úprav (zvláště při používání digitálního fotoaparátu a scanneru). Proto bude část kurzu věnována problematice úprav obrázků, jejich snímání scannerem a převodu tištěného textu do prostředí MS Word tak, aby jej člověk nemusel zdlouhavě opisovat.
Značná část kurzu bude věnována pokročilé práci s programy MS Word a MS Excel. Ve Wordu se budeme věnovat např. tvorbě šablon, sloupcovou sazbou, tabulkami, titulkování a křížovými odkazy (nutné při tvorbě delších dokumentů, např. diplomových prací apod.). Důležitou částí jistě bude importování a exportování souborů, formuláře a externí poznámky a revize dokumentů, které jistě využijete při práci v pracovní skupině.
V Excelu se budeme věnovat práci s více listy a sešity, pokročilému formátování buněk a tvorbě složitých a vnořených funkcí. Velká část pak bude věnována grafům, práce se seznamy, resp. databázovými tabulkami, citlivostní analýzou, pohledy a tiskem sestav. Pokud pracujete více s programem Excel, jistě přivítáte pasáže věnované automatizaci často prováděných úkonů, tedy problematice šablon a maker.
Budeme se rovněž věnovat spolupráci mezi všemi uvedenými programy tak, aby uživatel co neefektivněji využívat dostupné prostředky. Součástí kurzu budou příklady k procvičení, všem bude dán dostatečný prostor na dotazy a případné opakované procvičení obtížných částí kurzu. Pokud účastník zapomene na některé věci, které se v kurzu učil, zůstane mu sada skript, které jsou zároveň průvodci kurzem. Každý účastník rovněž získá CD, které obsahuje kancelářský balík 602 a OpenOffice, které jsou alternativou k známějšímu balíku firmy Microsoft, ovšem mají tu výhodu, že jsou zdarma.
Posluchač získá:
- Rekvalifikační osvědčení - Skriptum Průvodce kurzem MS Word II. - Skriptum Průvodce kurzem MS Excel II. - Doprovodné CD s příklady

Podvečerní kurz pro pokročilé

Vybraný termín:

 Jihomoravský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena
3 605 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.