OO Calcul

kurz

Základní info

Kurz je určen pro všechny uživatele se základní znalostí operačního systému MS Windows / Linux, kteří se chtějí naučit pracovat s tabulkovým editorem OpenOffice.org Calc. V kurzu se naučíte vytvářet a editovat tabulky, počítat, vytvářet grafy a tisknout dokumenty.
Práce se soubory, otevření nového, existujícího souboru, uložení nepojmenovaného, pojmenovaného souboru pod jiným názvem, uzavření souboru, odstranění sešitu, uložení sešitu jako šablony, automatické otevření souboru, uložení pracovního prostoru, export a import souborů, obnova po havárii, sdílení souborů, elektronická pošta, webové stránky, způsoby zobrazení sešitu, ochrana souboru, listu a jeho částí, vlastnosti souborů.
Základní techniky práce s Calculem, pohyb v sešitu, vkládání dat, zápis textu, zlomku, čísel, měny, procent, data a času, vzorce, logických hodnot, vkládání funkce, symbolu, přidání komentáře, indikace chybových hodnot, úpravy dat, vymazání dat, identifikace buněk a oblasti, absolutní a relativní adresace, pojmenování buňky a obasti, vazby mezi buňkami, zápis buněk a oblastí do funkcí vzorců a dialogových oken, přemístění a kopírování dat, využití schránky Office, úprava rozměrů sloupců a řádků, úpava formátu čísel, zarovnání údajů, úprava čísla, kreslení ohraničujících čar, úprav a stínování buněk, tisk, nastavení vzhledu stránky a parametrů pro tisk.
Práce s grafy, F11, průvodce grafem, identifikace objektů v grafu, objekty v grafu, opakované použití již existujícího grafu, galerie podtypů grafů, návrat na implicitní formát, formátování oblasti, ploch, osy kategorií, hodnot a datové řady, 3D grafy, tvorba profesionálních grafů, přidání, mazání, odstranění datové řady, doplnění trendu a klouzavého průměru.
Práce se seznamy, filtrování dat, automatický filtr, prvních 10, vlastní filtry, rozšírený filtr, vytvoření souhrnů, přehledů a skupin.

OO Calcul

Vybraný termín:

 Jihočeský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena
1 600 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.