Kurz Základy datové analýzy

Základní info

Popis kurzu

Získáš dovednosti potřebné k tomu, abys mohl/a udělat první krok do světa analýzy dat. Osvojíš si základní analytické znalosti, pronikneš do statistických modelů, s jejichž pomocí se naučíš vytvářet hypotézy nebo správné závěry plynoucí z dat.Projdeš si celý proces Data Science od definování problému, přes čištění dat až po analýzu a prezentaci. Seznámíš se i s databázemi. V průběhu tohoto kurzu pracujeme s Excelem.

Cíle kurzu

Firmy potřebují analytiky, kteří umí data správně připravit, vizualizovat a vyvodit z nich závěry. Na jejich základě dnes podniky vytvářejí obchodní plány nebo budují akční strategie. Profese datového analytika se v dnešním světě digitální transformace stává klíčovou. Také proto je na datový analytik suverénně nejžádanější firmami.

Určeno pro

Kurz je určen všem, kteří chtějí začít kariéru v oblasti datové analytiky. Dovednosti, které učíme, jsou vhodné pro lidi, kteří s daty dosud nepracovali i pro lidi, kteří s daty již pracují, ale chtějí datům lépe porozumět, analyzovat a lépe se podle nich rozhodovat, např. obchodní, marketingový a samozřejmě i finanční manažeři.

Obsah kurzu

  • Prework: 3 týdny před zahájením kurzu
    Materiál pro samostatnou práci je určen k přípravě účastníků na lektora a skupinovou výuku. To ti umožní přejít hned na první hodině s lektorem k praktickým otázkám a cvičením. Doplníš si chybějící základní znalosti Excelu.
  • Workshopy: 3 týdny studia
    Výuka probíhá formou živého praktického online workshopu s lektorem a skupinou ve virtuální třídě na skupinové komunikační platformě Google Meet. Zaměříme se na celý proces Data Science, od definování problému, sběru dat, jejich čištění, data mining, hloubkovou analýzu, až po prezentaci výsledků a storytelling.
  • Závěrečný projekt
    Žádná zkouška, ale projekt do portfolia. Úspěšné absolvování kurzu je založeno na docházce (min. 80 %). Každý student obdrží samostatný projekt k dokončení (který může být zároveň prvním projektem v portfoliu).

Předpoklady

Nutnost základní znalosti anglického jazyka

Studijní materiály

Learning Management System, Github

Metody výuky

Distanční, online

Kurz Základy datové analýzy

Vybraný termín:

 Praha

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je pět a šest ? Součet zapište číslicemi.