Kurz Data Analyst

Základní info

Popis kurzu

Základy statistiky a analýzy, programování, práce s databázemi, to jsou kompetence, které získáš v kurzu Datový analytik. Budeš umět automatizovat přípravu dat, seznámíš se s tvorbou dashboardů i interaktivních vizualizací.

Cíle kurzu

Poptávka po datových analyticích a odbornících s analytickými dovednostmi neustále roste. Těch je však stále nedostatek, což otevírá příležitost pro juniory. Na pracovních portálech jde nejvíce poptávek právě po datových analyticích. V Coders Lab tě naučíme profesionálně analyzovat data a krok za krokem tě provedeme nejdůležitějšími prvky procesu Data Science, od definování problému, přes manipulaci s daty až po prezentaci výsledků analýzy.

Určeno pro

Kurz je určen lidem, kteří mají zkušenosti s Excelem a analýzou dat. Nedostatek zkušeností tě však z účasti na kurzu nevylučuje. Pokud je pro tebe důležité porozumět co se skrývá v datech a nechybí ti pečlivost, všímavost a přesnost, je tento kurz určen právě pro tebe.

Obsah kurzu

  • Základy datové analýzy
    Praktickým způsobem a bez předchozích zkušeností získáš dovednosti potřebné k tomu, abys mohl/a udělat první krok do světa datové analýzy. Naučíš se celý proces Data Science v praxi, základní schémata statistické analýzy, práce s databázemi a základní analýzu dat.
  • Python a analýza dat
    Základy programování jsou v Data Science důležitou dovedností a Python je v tomto nenahraditelný. Bude se ti hodit pro získávání dat, jejich čištění, zpracování, samotnou analýzu i pro vizualizaci. Naučíš se automatizovat zpracování dat a vytváření reportů v Pythonu, získávání dat z webových stránek a z dalších datových zdrojů, např. API, databázových systémů, ERP, CRM, účetnictví atd.
  • SQL a analýza dat
    V databázovém modulu si osvojíš tvorbu efektivních a komplexních dotazů v SQL, způsoby formátování výstupních dat a jejich transformace. Osvojíš si také principy práce s relačními databázemi.
  • Vizualizace dat
    Během posledního tematického bloku kurzu Data Analyst se naučíš vytvářet interaktivní vizualizace a dashboardy pomocí nejoblíbenějších nástrojů v Pythonu (např knihovna Matplotlib, Bokeh nebo Plotly Dash). Osvojíš si způsob jak vyprávět příběhy postavené na datech (storytelling). Srozumitelná a pochopitelná prezentace výsledků tvé analýzy je chvíle, kdy tvé úsilí získá hodnotu. Objevíte tak podstatu analýzy dat, tedy lépe ji pochopíte, naučíte se vyvozovat závěry a rozhodovat se.

Předpoklady

Nutnost základní znalosti anglického jazyka

Studijní materiály

Learning Management System, Github

Metody výuky

Distanční, online

Kurz Data Analyst

Vybraný termín:

6.5.2024 –  3.11.2024  ONLINE

Cena
78 400 Kč + 0% DPH

Termíny kurzu

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a devět ? Součet zapište číslicemi.