Kubernetes akademie

kurz

Základní info

Cíl akademie

Po absolvování akademie budeš vědět, co je kontejner, co potřebuje ke svému běhu a z čeho se skládá. Pochopíš rozdíl mezi Virtual MachinesContainers.
Naučíš se, z jakých komponent se skládá Kubernetes cluster, vyzkoušíš ho nasadit a osvojíš si základní administraci Kubernetes clusteru. V neposlední řade se naučíš navrhovat aplikační deployment a používat nástroje vhodné pro deployment.
Po úspěšném absolvování akademie budeš mít všechny potřebné znalosti pro práci v Kubernetes a rovnou Tě zaměstnáme jako DevOps inženýra.

Proč právě kariéra v Kubernetes?

Kubernetes je certifikován CNCF (Cloud Native Computing Foundation) a jako takový je brán za současný kontejnerizační standard. Je to nejrozšířenější kontejnerová platforma zastoupena napříč širokým spektrem public cloud providerů, které ji nabízí v podobě PaaS jako například Amazon Web Services nebo Microsoft Azure. Kubernetes je základ platforem jako je OpenShift, Rancher, Tanzu. Je také široce využíván v kontextu DevOps a stále oblíbenější mezi vývojáři, protože nabízí vlastnosti pro jednoduchý provoz vysoce dostupných a robustních aplikací.

Co by měl kandidát splňovat?

Ideální kandidát by měl mít představu k čemu jsou kontejnery vhodné použít a mít zkušenosti například s Dockerem. Uchazeč musí mít abstraktní myšlení a chuť absorbovat nové design patterny a technologie. Je také dobré mít představu o moderní aplikační architektuře a základní znalosti Linux administrace v oblastí sítí a storage. Úroveň angličtiny na minimální úrovni B2 pro čtení/psaní dokumentace a příležitostné mluvení na schůzkách.Chuť na sobě pracovat a vzdělávat se.

Jak naše akademie funguje?

Každý zájemce postoupí před nástupem úvodní pohovor, kde si ověříme vstupní znalosti.
Program zahrnuje teoretický základ a rozsáhlé praktické aktivity pod vedením zkušeného lektora, který bude odpovědný za poskytování poradenství a podpory během celé výuky. Akademie je zakončena praktickým workshopem a prezentací výstupů.
Akademie probíhá online přes platformu Microsoft Teams.

 

Kubernetes akademie

Vybraný termín:

 ONLINE

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.