Bezpečná architektura Active Directory

Základní info

Cíle kurzu

Cílem školení je poskytnout účastníkům náhled do bezpečnostních principů a postupů v rámci doménových služeb Active Directory. Odrazíme se od základních kamenů informační bezpečnosti, vysvětlíme si principy a úskalí zabezpečení doménových služeb Active Directory ve vztahu k charakteru hrozeb, proti kterým je třeba se chránit. Věnovat se budeme i problematice řízení přístupů a jeho obcházení skrze odcizení uživatelských autentizačních údajů z míst, v nichž s nimi operační systémy Windows pracují či si je zde ukládají. Dále si ukážeme jak bezpečně spravovat doménové služby Active Directory a na závěr se v roli útočníka podíváme, jakým způsobem můžeme provádět průzkum domény.

Obsah kurzu

- Bezpečnost a Least Privilege model- Ověřování a identita v systému Windows- Krádež a zneužití identity- Least Privilege v Active Directory: Tiering Model- Skryté hrozby v Active Directory- Administrace Active Directory- Reconnaissance a visibilita nad doménou

Předpoklady

Znalost operačních systémů Windows.

Studijní materiály

Na školení formou on-site účastníci obdrží tištěnou verzi studijních materiálů.Na školení formou online účastníci obdrží přístup k elektronické verzi studijních materiálů.

Bezpečná architektura Active Directory

Vybraný termín:

 Bratislavský kraj

Cena

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je šest a jedna ? Součet zapište číslicemi.