ACI Programmability

Základní info

Cíle kurzu

Seznámení účastníků s několika nástroji pro vývoj vlastní aplikace pro automatizaci konfigurace, či monitoringu architektury ACI. Účastníci získají během školení praktické zkušenosti s programovacími nástroji ACI REST API, ACI Toolkit, CobraSDK, Arya & AryaLoggerAnsible a ďalšími. Součástí školení je řada hands-on labů, které poskytnou účastníkům možnost jednak prakticky implementovat připravené příklady, ale i provádět vlastní experimenty a vytvářet nové aplikace.

Obsah kurzu

- Proč řešíme síťovou programovatelnost?- Příprava vývojového prostředí- Úvod do síťových API a protokolů- Základy programovatelnosti ACI- ACI DN (Distinguished name) Discovery nástroje- APIC REST API Autentizace- Voláni APIC REST API (Postman/Python)- APIC REST API Subscriptions s použitím Websockets- ACI Pre-signed REST calls- APIC CobraSDK pro Python- Automatizace ACI pomocí Ansible (dynamická tvorba konfigurace z CSV souborů)- Deklarativní automatizace ACI pomocí Terraform

Předpoklady

Předpokládají se dobré znalosti o architektuře Cisco ACI a zkušenosti s administrací zařízení APIC (Application Policy Infrastructure Controller). Protože školení je orientováno na vývoj vlastních aplikací, je navíc nutná dobrá znalost programování/skriptování v jazyce Python.

Studijní materiály

Na školení formou on-site účastníci obdrží tištěnou verzi studijních materiálů.Na školení formou online účastníci obdrží přístup k elektronické verzi studijních materiálů.

ACI Programmability

Vybraný termín:

30.9.2024 –  1.10.2024  Praha 8 Upřesnující informace k termínu

Cena
35 200 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je tři a čtyři ? Součet zapište číslicemi.