Základní info
Příprava teplých pokrmů, 150 hodin Číslo akreditace: MSMT-37605/2018-1/499 Popis kurzu: Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace. Co mi kurz přinese: Po ukončení kurzu absolvent má veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace. Délka: Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe. Forma studia: Prezenční Způsob ukončení studia: Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 – 7 hodin Komu je kurz určený:
- Fyzické osobě splňující vstupní předpoklady
Vstupní předpoklady: nižší než ukončené střední vzdělání, min. 16 let, zdravotní průkaz pro práci v potravinářství Program nebo obsah:- Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
- Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
- Přejímka potravinářských surovin
- Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
- Příprava surovin pro výrobu jídel
- Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracování
- Příprava teplých pokrmů podle receptur
- Charakteristika dietního stravování
- Zpracování a úprava polotovarů
- Příprava a pečení moučníků
- Příprava teplých nápojů
- Regenerace pokrmů
- Nakládání s inventářem
- Skladování potravinářských surovin
- Obsluha technologických zařízení v provozu
- Organizování práce v gastronomickém provozu
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů