Vzdělávací a poradenský program s praxí pro dlouhodobě nezaměstnané

kurz

Základní info

Cílem všech motivačních a vzdělávacích aktivit, skupinového a individuálního poradenství, osobnostní a pracovní diagnostiky a odborné praxe v rámci tohoto programu je zlepšení uplatnění cílových skupin ohrožených sociálním vyloučením na trhu práce, především dlouhodobě nezaměstnaných osob nad 50 let a dlouhodobě nezaměstnaných osoby s nízkou kvalifikací.

Celková délka programu je 13 týdnů (384 hodin) z toho:

* 168 hodin vzdělávacích a poradenských aktivit (nácvik efektivní komunikace, sebeprezentace u přijímacích pohovorů, příprava reprezentativního životopisu, motivačního dopisu, základy práce na PC - Word, Internet, mail, základy pracovního práva, skupinové a individuální psychologické poradenství)


* 162 hodin praxe (odborná praxe dle pracovních zkušeností a profesních předpokladů účastníků u potenciálních zaměstnavatelů)


* 52 hodin aktivního hledání zaměstnání

Program je zakončen individuálními pohovory za účasti lektora - garanta skupiny a pověřeného pracovníka úřadu práce. Zaměřuje se na zpracování osobní strategie dalšího postupu v rámci uplatnění se na trhu práce

Tento program byl vyvinut v rámci projetu Phare 2003 RLZ a ověřen ve spolupráci s Úřady práce ve Frýdku Místku, Novém Jičíně, Opavě a Šumperku v období 2005 - 2006. Úspěšnost programu je podložena těmito výsledky - téměř 15% účastníků se vrátilo na trh práce již v průběhu kurzu, 10% ihned po ukončení kurzu a dalších 10% získalo příslib zaměstnání.

Program je nyní realizován v rámci projektu "Cesta - jsem na křižovatce a mám možnost volby" v rámci OP RLZ opatření 1.1. (viz Projekty ESF - MSK)

Vzdělávací a poradenský program s praxí pro dlouhodobě nezaměstnané

Vybraný termín:

 Moravskoslezský kraj

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.