Mzdové účetnictví v kostce - aktuálně

kurz

Základní info

Cílem kurz je vysvětlit a zrekapitulovat základy mzdového účetnictví vč. pracovně-právní problematiky vč. včech aktualizací během roku.

Cílová skupina

Personalisté, mzdové účetní, a vedoucí zaměstnanci.

Program kurzu

1. ZMĚNY V PRACOVNĚ-PRÁVNÍ OBLASTI V SOUVISLOSTI S MZDOVÝM ÚČETNICTVÍM.

2. MZDOVÉ VÝPOČTY V ROCE 2013, OBSLUHA MZDY, PLATU, SRÁŽKY ZE MZDY – NOVÉ VÝPOČTY PRO ROK 2013:

  •  
    • Změny v Nařízení vlády 567/2006 Sb. o odměňování zaměstnanců v nestátní sféře. Aktuální informace o odměňování zaměstnanců ve státní sféře v roce 2013 Nařízení vlády 564/2006. Mzdové výpočty – práce přesčas (zohlednění práce přesčas do smluvní mzdy , co je smluvní mzda, pravidla pro určování smluvní mzdy), práce ve svátek, práce o víkendech, v noci a práce ve ztíženém pracovním prostředí. Pohotovost zaměstnance. Nové výpočty při provádění srážek ze mzdy, srážky z jiných příjmů – povinnosti zaměstnavatelů vůči správám sociálního zabezpečení, povinnosti správ sociálního zabezpečení vůči zaměstnavatelům – doporučené postupy, vzory. Osobní bankrot zaměstnance a povinnosti plátce mzdy vůči insolvenčnímu soudu. Exekutor versus zaměstnavatel – plátce mzdy, podávání informací. Průměrný výdělek – zvláštní způsoby určování průměrného výdělku – doporučené postupy.

3. POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ V ROCE 2013. ZÁKON O NEMOCENSKÉM POJIŠTĚNÍ V ROCE 2013:

  •  
    • Okruh poplatníků pojistného na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění v roce 2013. Institut tzv. malého zaměstnavatele. Přehled o výši pojistného. Maximální vyměřovací základ u sociálního a zdravotního pojištění. Zásadní změny v pojištění OSVČ. Specifické postupy odvodu pojistného na zdravotní pojištění u dohod o provedení práce.
    • Rozšíření okruhu osob účastných nemocenského pojištění. Vznik trvání a zánik účasti na nemocenském pojištění osob vykonávající práce na základě dohody o provedení práce. Ochranná lhůta, podpůrčí doba. Podklady na výpočet dávek nemocenského pojištění zasílané zaměstnavatelem na správu sociálního zabezpečení – tiskopis Příloha k žádosti o. Vyloučená doba.
    • Posuzování podmínek nároku na jednotlivé dávky – nemocenské, ošetřovné, peněžitá pomoc v mateřství. Režim práce neschopného, povolování vycházek. Právo zaměstnavatele a správy sociálního zabezpečení kontrolovat dočasně práce neschopného zaměstnance – doporučené postupy, vnitropodniková směrnice zaměstnavatele o kontrolách svých zaměstnanců. Nové redukční hranice pro výpočet náhrady mzdy při dočasné pracovní neschopnosti za prvních 21 dnů a následné výplaty nemocenského a ostatních dávek – ošetřovného, peněžité pomoci v mateřství.

4. ZMĚNY V OBLASTI DANÍ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI V ROCE 2013:

  •  
    • Zrušení slevy na poplatníka u pracujících důchodců v roce 2013. Ostatní slevy a daňové zvýhodnění na děti poplatníka. Způsoby uplatňování slev a daňových zvýhodnění – dokladování. Okruh dětí na které lze uplatnit daňové zvýhodnění. Změny v penzijním připojištění se státním příspěvkem – vztah k ročnímu daňovému základu – nezdanitelná částka ze základu daně. Princip daňového domicilu u cizinců.

Závěr, diskuse.

Mzdové účetnictví v kostce - aktuálně

Vybraný termín:

 Praha

Cena
2 200 Kč + 21% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.