MBA Security (SE)

studium

Základní info

Profesní vzdělávací program Master of Business Administration (MBA) ve specializaci 
Security - bezpečnostní studia představuje aktuální stav v oblasti komerční bezpečnosti a pohled na její výkon.

Pracuje zejména s legislativou, obvyklou praxí a každodenní reálnou zkušeností.

Cílem programu je představit komerční bezpečnost jako jedno z témat budoucnosti. Komerční bezpečnost existuje de facto sama o sobě. Tuto existenci vyvolaly společenské vztahy a potřeby společnosti. Přesto její popis v zákoně nebyl dlouhá léta ukotven, přestože se jedná o oblast dotýkající se velmi blízko aktivitám svěřeným pouze státu.

Pojem bezpečnost obsahuje velmi široké spektrum činností. Zahrnuje do sebe ochranu státního území, obyvatelstva, ochranu lidských a společenských zájmů, až po ochranu jednotlivce, jeho zdraví, života a majetku, před všemi škodlivými jevy a událostmi, které lze předvídat čnebo ovlivňovat lidskou činností nazývanoubezpečnostní ochrana. Ve které části tak širokého spektra bude komerční bezpečnost vlastně působit? Pro správné chápání obsahu je potřebné ji nejprve vymezit.

V negativním vymezení to znamená určit činnosti, které do komerční bezpečnosti nemohou spadat. Jsou to určitě bezpečnostní činnosti realizované bezpečnostními subjekty popsanými ve speciálních zákonech o Armádě ČR, o Policii ČR, Městské a obecní policii, o Vězeňské službě či Celní správě. Pozitivní vymezení se naopak opírá o existenci takových bezpečnostních činností, které de facto existují nezávisle na těchto subjektech a dokonce se dále spontánně vyvíjejí dle potřeb obyvatelstva, trhu nebo logicky vyplývají z právní úpravy společenských vztahů. Do pozitivního vymezení patří ochrana majetku jedince, převoz peněz a cenností fyzickým a právnických osobám nebo detektivní služby.

Program MBA Security je určen všem, kteří při své práci zajišťují ochranu osob a majetku nebo jsou na výkonných funkcích v rámci bezpečnostních složek, integrovaného záchranného systému případně vykonávají činnosti na úseku prevence kriminality.


V praxi ho využijí zejména pracovníci a zaměstnanci bezpečnostních nebo detektivních služeb, příslušníci ozbrojených složek, nebo ti, kteří se na tyto pozice připravují. Vhodný je i pro budoucí podnikatele v oblasti komerční bezpečnosti.

Program MBA Security je připravován a přednášen ve spolupráci s Asociací soukromých bezpečnostních služeb a ve spolupráci s Bohemia asociací detektivních a ochranných služeb.

Garantem oboru je pak prezident Asociace soukromých bezpečnostních služeb JUDr. Jiří Kameník.

V rámci oboru Security jsou přednášeny následující moduly:

1.   Úvod do komerční bezpečnosti

2.   Systematizace komerční bezpečnosti

3.   Komerční bezpečnost

4.   Zpravodajství v komerční bezpečnosti

5.   Sám sobě bodyguardem

6.   Korupce a protikorupční nástroje

7.   Psychologie komunikace

8.   Efektivní řízení lidských zdrojů

9.   Profesní etiketa, vystupování a protokol

10. Timemanagement

+

Diplomová práce

Leták k oboru Security - bezpečnostní studia je ke stažení zde

MBA Security (SE)

Vybraný termín:

 Praha

Cena
87 400 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.