Doktorandské studium BUSINESS ADMINISTRATION

kurz

Základní info

Primárním cílem programu Business Administration je připravovat absolventy pro uplatnění v prostředí byznysu. Program je určen pro středoškolsky vzdělané zájemce, kteří chtějí rozšířit své znalosti s perspektivou získání akademického vzdělání, které však nebude odtrženo od reálného světa. Pro studenty s dominantním zájmem o obchod a management nebo vysoce specializované oblasti nabízí universita program, který jim umožní získat potřebné znalosti i dovednosti. Pedagogové fakulty jsou nejen akademicky vzdělaní, ale mají také praktické zkušenosti, a tak mohou být studentům nápomocni při aplikování nabytých vědomostí v reálném prostředí současného světa obchodu.

 
Doktorandské studium

  

  • pokračuje ve specializaci magisterského studia.

  • Základní cíl je dvojí:
    1. získat další specializaci a kvalifikaci v oboru a
    2. demonstrovat schopnost provádět výzkum na profesionální úrovni vypracováním a obhájením disertační práce.

  • Základní filosofií tohoto programu je, že student je profesionálně orientovaný a má intelektuální schopnosti porozumět informacím a integrovat je pro účely výzkumu, plánování a řízení ve světě obchodu. Tento program má tyto schopnosti plně rozvinout.

  • Studijní program Business Administration realizovaný na NEWPORT INTERNATIONAL UNIVERSITY, CZECH & SLOVAK, vychází z původních studijních materiálů, které jsou přizpůsobeny podmínkám v ČR. Studium probíhá v českém jazyce, přičemž studentům jsou k dispozici také některé studijní materiály v anglickém jazyce, např. Human Resources Management na CD-ROMu a další. Členy fakulty jsou také profesoři z českých ekonomických vysokých škol, kteří zajišťují především konzultace v průběhu studia a oponenturu závěrečných diplomových prací studentů.

  • Studium je třístupňové. Tzv. BBA program je koncipován jako tříletý a je ukončen získáním diplomu Bachelor of  Business Administration. Na něj navazuje dvouletý MBA program ukončený získáním diplomu Master of  Business Administration. Nejvyšší stupeň představuje následný tříletý DBA program ukončený získáním diplomu Doctor of  Business Administration.

 

  Studium je organizováno distanční formou a jedná se o tzv. řízené samostudium. Student dostává jednotlivé studijní lekce a průběžně odpovídá na kontrolní otázky. Každý studijní blok je zakončen písemnou zkouškou v sídle školy. Konzultace se sjednávají individuálně podle potřeby dohodnutou formou (osobní, telefonické, e-mailem). V průběhu studia student absolvuje vybrané oborové semináře a diplomový seminář jako přípravu pro vypracování diplomové nebo obecně vědecké práce. Na závěr studia student pod vedením přiděleného konzultanta vypracovává diplomovou práci podle zvoleného tématu, schváleného vedením university. Obhajoba práce se koná před min. tříčlennou komisí a je spojena s ústními zkouškami ze všeobecného studia a zvolené specializace.

Doba studia se liší od jedince k jedinci. Závisí na předchozích poznatcích a životních zkušenostech studenta a na úsilí, které věnuje studiu. Požaduje se, aby za rok student absolvoval minimálně tři studijní lekce.

DBA program může zahájit absolvent ekonomického vysokoškolského vzdělání.

Povinné obory:

 

Principy vedení korporací - integrace a koordinace hlavních funkčních oblastí v podniku. Aplikace ekonomických a dalších principů v organizaci, řízení a kontrola podniku formou racionálního rozhodování vzhledem ke krátkodobým a dlouhodobým podnikovým cílům.

Ekonomická analýza - studium rozložení zdrojů a cenových faktorů v ekonomice volné soutěže. Analytické srovnání různých tržních struktur a klasifikací. Formulace cílů a relační rozhodování. Studium teorie cen a praxe. Role a působení mezinárodního obchodu na podnik jako nákupčího zdrojů a prodávajícího výstupů.

Metody výzkumu v BA - úvod do základní výzkumné metodologie a studium institucí. Zdroje obchodních dat a informací. Užití statistických a verbálních metod datové analýzy, interpretace a prezentace. Úvod do ekonometrické analýzy a prognostiky ve veřejném a privátním sektoru.


Volitelné obory:

 

Personální management - analýza lidských faktorů působících v obchodní organizaci. Studium specifických personálních oblastí jako je motivace, job enrichment, stimulace výkonů.

Institucionální plánování - integrační kurs zaměřený na praktické vytváření a aplikaci politických příkazů a vhodných kontrolních technik.

Institucionální finance - aplikace principů finančnictví na fin. management podniku. Důraz na techniky získávání a přerozdělování kapitálu v organizaci. Kapitálové náklady jako základ podnikového rozhodování. Kap. plánování a prognózy. Vztahy podniku k veřejnému a privátnímu kap. trhu.

Ekonomická a municipální politika - analýza role státu v regulaci a kontrole obchodu. Role a působení fiskální a měnové politiky na ekonomický růst a strukturu.

Kvantitativní metody - důležité kvantitativní metody v manažerském rozhodování. Aplikace různých analytických metod, modelů a teorií, využití rozhodovacích teorií, simulací, lin. programování k minimalizování rizika v neobvyklých manažerských aktivitách.

Obchodní plánování - aplikace prognostických terorií a metod ve formulaci a implementaci obchodního plánování. Ekonometrické, systémově analytické a statistické postupy v man. rozhodování.

Racionální management - aplikace matematických a statistických technik na určení faktorů působících v man. rozhodování. Užití počítačů ke zpracování numerických dat, zvýšení objektivity v rozhodování.

Manažerské účetnictví - získávání a využití účetních informací v man. rozhodování. Užití speciálních účetních technik jako jsou standardní a flexibilní nákladový systém, kontrola nákladů distribuce při rozhodování.

Manažerská praxe a chování organizace - analýza základních poznatků efektivní man. kontroly základních operačních aktivit podniku. Role managementu v koordinaci a řízení aktivit při optimalizaci chování organizace.

Manažerská ekonomika - aplikace mikroekonomických služeb v obchodním rozhodování. Analýza nákladů, produkce a cen. Optimální rozložení zdrojů. Struktura a chování trhu.

Průmyslově ekonomická analýza - nezávislá ekonomická analýza podniku. Výzkum výkonu, ziskovosti a budoucnosti podniku. Identifikace růstových ukazatelů.

Organizační design - užití koncepce otevřených systémů, plánování zásahů a změn.

Vedení a motivace - běžné teorie a výzkumy vlivu na vedení a motivaci. Důraz na efektivní motivační prostředí a samovývoj.

Plánování a analýza prostředí - koncepce a metody plánování a analýza prostředí. Užití případových studií a srovnávací analýzy k vymezení silných a slabých oblastí.

Mezinárodní marketing - studium mezinárodní marketingové politiky a strategie. Spojovací kanály, média a komunikační problémy. Problémy zohlednění národních zákonů a nařízení.

Průmyslový management - studium základních principů a technik prům. managementu. Analýza problémů prognóz, financování, plánování výroby a operací, kontroly kvality.

Manažerská praxe v mezinárodní instituci - analýza a srovnání rozdílných ekonomických, kulturních, politických a sociálnách struktur.

 

Filosofie a koncepce TQM - přehled filosofie, nástrojů a úkolů TQM

Řešení problémů a statistická kontrola procesů - týmově orientované řešení problémů, sedm nástrojů kvality kontroly, techniky statistické kontroly procesů pomocí diagramů

Metodologie prevence zmetkovitosti, cyklická redukce času, standardizace práce - např. metody poka-yoke, single minute exchange of die, just in time

Týmová dynamika, zplnomocnění zaměstnanců, změna kultury - interpersonální a skupinová dynamika týmové práce, začlenění do organizace; základní způsoby efektivního týmového vedení a řešení konfliktů

Současný marketinový management - diagnóza a řešení marketingových problémů. Výstavba marketingové politiky a strategie. Speciální problémy v mezinárodním marketingu.

 

Úvod do mezinárodního obchodu - základní aspekty světa mezinárodního obchodu

Mezinárodní marketing - mezinárodní marketingová politika a strategie; média a komunikační problémy, problémy zohlednění národních zákonů a nařízení.

Multinárodní obchodní finance - metody finanční analýzy a faktory ekonomických a finančních vztahů v mnohonárodnostních podmínkách

Právní důsledky pro moderní instituce - analýza působení práva na rozhodování v obchodě a management

Správní politika - analýza manažerských teorií a filosofií. Strukturování politiky k dosažení podnikových cílů.

  • nezávislý výzkum a prezentace

     
  • projekt - návrh a zkoumání objektu dle výběru pod vedením lektora

Disertace I - návrh tématu, zpracování 1. kapitoly, bibliografie
Disertace II - zpracování 1. a 2. kapitoly
Disertace II - zpracování druhé poloviny práce


Právo a politika životního prostředí
- přehled právních norem v oblasti životního prostředí včetně vědy, ekonomiky, politiky a jejich analýza; kontrola znečišťování ovzduší a vody, toxické látky, konflikty mezi soukromým a veřejným zájmem

Hazardous Waste Management - rozbor jednotlivých fází hazardního pustošivého řízení v porovnání s nedostatečnými regulačními programy

Solid Waste Management - principy řízení zaměřeného na "rozumný" rozvoj zejména v oblasti osídlování, obchodu a průmyslu

Aplikovaná hydrologie - zaměření na vodní zdroje Země; jejich rozdělení a cirkulace, fyzikální a chemické vlastnosti, interakce s prostředím

Doktorandské studium BUSINESS ADMINISTRATION

Vybraný termín:

 Moravskoslezský kraj

Cena
145 800 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.