Základy štíhlé výroby (Lean Basics)

kurz

Základní info

Popis kurzu

Cíle kurzu

Cílem kurzu je poskytnout účastníkům komplexní vhled do Lean managementu a jeho praktického využití. Účastníci se naučí, jak identifikovat a eliminovat plýtvání v různých pracovních procesech, což přispěje k větší efektivitě a zlepšení kvality v jejich organizaci. Kurz je navržen tak, aby absolventi získali praktické dovednosti pro implementaci Lean principů a nástrojů ve svém pracovním prostředí. Absolvováním kurzu budou účastníci schopni vést zlepšovací projekty, snižovat náklady a zvyšovat konkurenceschopnost svého podniku.

Určeno pro

Kurz  je určen pro všechny, kdo se ještě s Lean nesetkali a dále pro všechny, kdo chtějí porozumět a aplikovat zásady a nástroje Lean managementu ve svých pracovních procesech.

Obsah kurzu

Lean v současném tržním prostředí

Kurz začíná základním úvodem do Lean managementu a jeho významu v dnešním podnikatelském prostředí. Účastníci získají povědomí o tom, jak Lean přispívá ke konkurenceschopnosti organizací.

Lean a historické milníky

Tato část kurzu se věnuje historickému vývoji Lean konceptu a důležité roli, kterou hrají zaměstnanci v Lean organizaci. Účastníci porozumí vývoji a významu Lean v průběhu let.

7+2 druhy plýtvání (praktický nácvik)

Účastníci budou prakticky cvičit identifikaci 7 základních druhů plýtvání a dvou specifických pro Lean. Tím získají dovednosti pro eliminaci ztrát ve svých procesech.

Úloha zaměstnanců v rámci štíhlé výroby

Tato část kurzu se zabývá paradigmatem řízení změny a úlohou zaměstnanců v procesu implementace Lean principů. Účastníci se naučí, jak efektivně zapojit zaměstnance do zlepšování procesů.

Nástroje štíhlé výroby (Lean House)

Účastníci se seznámí se souborem nástrojů a technik používaných v Lean managementu k dosažení štíhlejší a efektivnější výroby. Jejich prostřednictvím organizace dosahují vyšší produktivity, snižují plýtvání a zvyšují kvalitu svých výrobků.

Hra – Tok jednoho kusu (One Piece Flow)

Praktický přístup bude zdůrazněn prostřednictvím hry zaměřené na princip toku jednoho kusu. Účastníci se naučí, jak minimalizovat zásoby a zvyšovat rychlost výrobního procesu.

PULL systém (Kanban)

Účastníci se seznámí s PULL systémem, jeho funkcí a způsobem implementace. Získají dovednosti pro efektivní řízení zásob a minimalizaci plýtvání.

Problem solving – Lean management

Tato část kurzu se věnuje metodám řešení problémů v kontextu Lean managementu. Účastníci budou schopni identifikovat a odstraňovat problémy v organizaci.

Systém denního řízení (boardy, ILMS)

Účastníci se dozví o systému denního řízení a jeho využití pro zlepšení výkonnosti. Naučí se, jak správně využívat boardy a ILMS (Integrated Lean Management System) pro sledování výsledků a řízení procesů.

SMED

Kurz zakončíme diskuzí o Single-Minute Exchange of Die (rychlé přestavbě) a způsobech, jak minimalizovat čas potřebný k přestavbě zařízení. Účastníci budou schopni zvýšit flexibilitu svých procesů a reagovat rychleji na změny na trhu.

Poznámka

Základy štíhlé výroby (Lean Basics)

Vybraný termín:

4.10.2024  Královéhradecký kraj

Cena
4 990 Kč + 21% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.