Tok – Lean hra (Flow – Lean Game)

kurz

Základní info

Popis kurzu

Cíle kurzu

Cílem kurzu „Tok – lean hra“ je poskytnout účastníkům praktické zkušenosti s principy Lean managementu a zlepšit jejich schopnost aplikovat tyto principy v reálném pracovním prostředí. Účastníci se naučí, jak optimalizovat tok práce, zavádět vizuální standardizovanou práci, využívat One-Piece Flow a implementovat Kanban systém. Tím získají dovednosti pro snížení plýtvání, zkrácení Lead Time, zlepšení spokojenosti zákazníka a optimalizaci finančních výsledků. Kurz je koncipován tak, aby přispěl ke zvýšení efektivity a konkurenceschopnosti účastníků a jejich organizací.

Určeno pro

Týmoví vedoucí, dispečeři, šéfové směn, inženýři a pracovníci v logistice, kteří již absolvovali základní školení v oblasti Lean managementu (Basics of Lean).

Obsah kurzu

Vysvětlení postupu, výroba-montáž Batch flow, bez SW

Účastníci se zapojí do hry, kde budou simulovat výrobní proces v režimu Batch Flow bez použití Standardizované Práce (SW). Tato fáze umožní účastníkům pochopit výzvy spojené s tímto způsobem výroby a absence SW.

Vyhodnocení z pohledu uspokojení zákazníka, financí, LT

Po dokončení hry budou účastníci analyzovat výsledky z pohledu spokojenosti zákazníka, finančního zdraví a Lead Time (době trvání procesu). Tato analýza jim pomůže pochopit důležitost SW pro zlepšení výkonnosti.

Zavedení Visual SW, vysvětlení

Účastníci se dozví, co znamená Visual Standard Work (vizuální standardizovaná práce) a jak je tento prvek důležitý pro efektivitu a konzistenci pracovních postupů.

Výroba- Batch prod, SWI

V praxi budou účastníci aplikovat Standard Work Instructions (SWI) během výroby produktu, ale tentokrát v režimu Batch Production. Tím se seznámí s praktickým uplatněním SW.

Vyhodnocení z pohledu uspokojení zákazníka, financí, LT

Po této fázi budou účastníci opět analyzovat výsledky a získané dovednosti z hlediska spokojenosti zákazníka, finančního zdraví a Lead Time.

Vysvětlení OPF

Účastníci se dozví o konceptu One-Piece Flow (tok jednoho kusu) a jeho výhodách pro zlepšení toku práce.

Výroba- OPF, SWI

Během této fáze budou účastníci aplikovat One-Piece Flow a Standard Work Instructions (SWI) během výroby produktu. Tím se naučí, jak dosáhnout optimálního toku práce.

Vyhodnocení z pohledu uspokojení zákazníka, financí, LT, Kanban

Na závěr kurzu budou účastníci znovu provádět analýzu výsledků a zaměří se na využití Kanban systému při optimalizaci toku práce. Tato fáze jim umožní spojit získané znalosti o Kanbanu s celým procesem.

Poznámka

Tok – Lean hra (Flow – Lean Game)

Vybraný termín:

6.5.2024  Královéhradecký kraj

Cena
4 990 Kč + 21% DPH

Termíny kurzu

Královéhradecký kraj
Tento termín
Královéhradecký kraj

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.