Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde.

RÉTORIKA - KDO UMÍ MLUVIT, VÍTĚZÍ

Základní info

Umíte dobře mluvit a vystupovat?  Je váš mluvený projev a verbální komunikace na úrovni, podporuje vaše schopnosti a pomáhá k vašemu úspěchu? Chcete působit přirozeně, jistě a věrohodně?

Rétorika - kultivovaný mluvený projev, práce s hlasem, technika řeči, správné dýchání, kultura mluveného projevu, verbální i neverbální komunikace, prezentace, tréma, veřejné vystoupení.


Hlas - zvuk vašeho hlasu, energie a váš celkový projev hrají zcela zásadní roli v tom, jak působíte na lidi. Když proto zapracujete na svém projevu, posílíte si sebevědomí. Nahrajte se na diktafon, poslechněte se, analyzujte, v čem byste se mohli zlepšit nebo si nechte poradit od odborníků.

CÍL

Cílem kurzu rétoriky je přirozený a poutavý projev, jistota vystupování a posílení schopnosti zaujmout a udržet pozornost posluchačů.
Interaktivní kurz je zaměřen prakticky na rozvoj verbálního vyjadřování, na projev jako celek, na soulad fungování rétoriky a neverbální komunikace, zbavení se obav z mluvení na veřejnosti.
Náš základní komunikační nástroj - lidská řeč - uprostřed digitálních prostředků ochabuje a degeneruje. Nepřijímejme nevýraznou, monotónní, drmolivou a nedbalou mluvu jako normu řeči. 
Máte problém se svým vyjadřováním, srozumitelností, hlasitostí nebo energií v hlase?
Vytrvalý trénink přináší ovoce.

OBSAH

  • Práce s dechem - základ řeči
  • Hlasová výchova
  • síla, barva a znělost hlasu
  • energie hlasu
  • jak zaujmout hlasem a přenést emoce do hlasu
  • Technika řeči
  • srozumitelná artikulace, modulace, frázování, tempo řeči
  • Kultivovaný a přesvědčivý mluvený projev
  • řečnické dovednosti - jak vyjádřit myšlenku slovy
  • jistota v řeči a hlase
  • soulad verbální a neverbální komunikace 
  • odstranění frází a parazitních slov
  • opakovaný trénink projevu
  • zvládání trémy
  • jak se stát skvělým řečníkem

    A co říkají absolventi kurzu?  Podívejte se na video na Yutube! 

METODY

Praktický interaktivní trénink rétoriky: výklad a diskuse, praktická dechová, hlasová a řečová cvičení, herecké etudy, práce s textem, vyjadřování emocí, posílení autenticity, zvládání trémy, audio a videotrénink mluveného projevu a individuální rozbor vystoupení. Každý účastník tréninku pozná své silné a slabé stránky verbální i neverbální komunikace a získá individuální zpětnou vazbu vč. doporučení ke zlepšení.

LEKTOR

Miroslav Dvořák, DiS. -  profesionální lektor rétoriky, který umí učit a naučit, charismatický herec a moderátor s krásným hlasem, vyučuje hlasovou výchovu a jevištní řeč na hereckých školách.

"Vynikající trénink, plně naplňující a přesahující má očekávání. Fantastický osobní přístup Miroslava Dvořáka, který inspiruje i svou osobností a svým vystupováním a řečí. Děkuji."
Ondřej Vlach

"Velmi praktický kurz, který mi pomohl identifikovat slabiny v mluvení a získat jednoduché recepty na zlepšení. Ocenil jsem důraz na praktickou rovinu, otevřenost lektora, důraz na technickou stránku mluvy (artikulace, dýchání atd.) spíše než na prezentační dovednosti. Lektor Miroslav Dvořák je výborný, zábavný, velmi otevřený a kritický podle potřeby."
Michal Křepelka                           

TERMÍN

1.10. + 8.10.2020 (9,00 - 16,30 hod.)  
2 dny s týdenním odstupem pro lepší zafixování získaných dovedností


MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Přečtěte si, jak probíhá kurz rétoriky  ► reportáž

Stáhněte si zdarma ► e-book Řečnické dovednosti 

Videoukázka pedagogické práce lektora
- cvičení budoucích herců:  lekce práce s hlasem a dechem na herecké škole ►►



REFERENCE

"Vtipný lektor, který to umí vysvětlit, výborně se poslouchá a jsem rád, že jsem měl tu čest se od něj učit. Kurz mi dal více, než jsem si představoval."
Dino Tvrz

"Pan Dvořák je excelentní lektor a to jak po profesní, tak lidské stránce. Již po 2 dnech došlo k výraznému zlepšení především v oblasti dýchání, artikulace a klidného projevu. By to pro mě nejužitečnější kurz rétoriky, jaký jsem dosud absolvovala. Splnil má očekávání a že nebyla malá :-), také organizace kurzu byla výborná.
Radka Vašutová, Univerzita Palackého   

"Kurz rétoriky po všech stránkách na vysoké úrovni, rozhodně bych ho doporučil každému, kdo potřebuje mluvit a vystupovat. Miroslav Dvořák je profesionál, schopný vše velmi poutavě vysvětlit a ukázat, dle mého názoru perfektní lektor."
Jiří Šmrha, Advokátní kancelář

Další reference posluchačů ►

RÉTORIKA - KDO UMÍ MLUVIT, VÍTĚZÍ

Vybraný termín:

19.2.2020 –  20.2.2020  Praha 4
09:00 – 16:30 hod.

Cena
7 950 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je dvě a deset ? Součet zapište číslicemi.