Jak (ne)podnikat na Východě

seminář

Základní info

Státy bývalého SSSR jsou lákavé pro expanzi výrobců a obchodníků zČeské republiky. Vidina velkých dodávek, vysoká ziskovost a dlouhodobá perspektiva nenasycených trhů vede české podnikatele do Ruska, Ukrajiny, Kazachstánu a dalších zemí, dnes označovaných jako Sdružení nezávislých států.(SNS). Na Východ se derou mnozí, ale jenom někteří jsou úspěšní a jiní utrpěli značné ztráty a nedokázali čelit vysokým rizikům. Náš seminář je určen pro podnikatele a manažery, kteří již podnikají nebo se chystají vstoupit do zemí SNS. Seminář je rozvržen na 6 hodin a jeho součástí jsou individuální konsultace.

Obsah:

Úvod do problematiky: - charakteristika politicko-ekonomické situace vSNS - historické a geopolitické souvislosti - pojetí úlohy státu a práva,vztah kcizincům - specifika podnikatelského prostředí Jak podnikat: -obchodní zastoupení -založení společnosti sručením omezeným -podmínky založení a činnosti s.r.o. -reálný podnikatelský plán=základ úspěchu -účetnictví a daně -zahraničně-obchodní činnost -celní služby -certifikace výrobků pro prodej a používání Jak nepodnikat: -zákonnost a nezákonnost,vymáhání práva -specifika vedení účetnictví -kontrolní činnost Daňového úřadu,Daňové policie,Hygienické stanice,Požární služby,Prokuratury a dalších orgánů. -odlišnosti vpojetí výkonné a soudní moci-malý slovník -hlavní rizika při podnikání=korupce+vágnost zákonů+nevymahatelnost práva -firmy agresoři útočí-změna vlastníka,pohlcení společnosti a další metody jejich činnosti Jak se bránit a být úspěšným: -spolupráce se zkušenou poradenskou firmou -výběr a prověrka obchodního partnera a svého personálu -bezchybné zakladatelské dokumenty,obchodní smlouvy,nájemní a kupní smlouvy atd. -striktní dodržování směrnic a zákonů -efektivní získávání a analýza informací,kontakty na státní orgány -bezpečná ochrana informací ovlastní firmě a schopnost rozpoznání útoku -odpovídající struktura a metody řízení -zavádění evropských standardů do každodenní činnosti


Na základě přání zákazníka uskutečníme seminář „Jak (ne)podnikat na Východě ?!" přímo uVás a sdůrazem na vybraný stát a podnikatelskou problematiku. Lektorem a konsultantem je Dr.Jaroslav Pešek, který má dlouholetou praxi spodnikáním vzemích SNS, zejména na Ukrajině, Rusku a Kazachstánu.

 

Jak (ne)podnikat na Východě

Vybraný termín:

 Praha

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.