Grafologie a grafognostika

kurz

Základní info

Všechno co děláme, řídí mozek. Náš rukopis je výsledkem souhry jeho motorických intelektuálních a emocionálních funkcí. A tak se v písmu objeví nejen naše momentální psychické rozpoložení, ale i začínající nebo probíhající nemoc. Od prvních příznaků chřipky, přes cukrovku, deprese a otravy po nejrůznější psychická i fyzická onemocnění.
Co může z písma poznat zkušený grafolog?
Zejména současný psychický stav. To znamená způsob myšlení pisatele, překážky, které má při chápání a poznávání okolního světa, poměr k realitě a fantazii. Pokud se ptáme na pracovní schopnosti, je grafologie schopna vyjádřit se k některým požadovaným vlastnostem, jako je pracovitost, důkladnost, přesnost, nebo naopak rozmach, nápady, tvůrčí invence.
V grafologickém projevu jsou také velmi dobře zmapovány společenské vztahy, schopnost člověka vytvářet kontakty, jeho stupeň závislosti na okolí.
A problémy, které nedokážeme řešit se objevují se i na tělesné úrovni ve formě nemocí. I ty se dají v grafologickém projevu často rozeznat a pojmenovat, i když to někteří odborníci popírají.
Ve specializovaném kursu se naučíte orientovat v grafologických jevech, přiřadit k nim psychologické významy, seznámíte se s metodikou vypracování grafologického rozboru.
Zkuste si představit ikonického člověka přímo postaveného na řádce. V oblasti horních kliček má hlavu (ideály, touhy, chtění, fantazii, schopnost abstrakce i teoretizování).
Nepravidelnosti čáry v těchto místech znamenají problémy (bolesti hlavy, migrény, oční nedostatečnost, nedoslýchavost apod.).
Malá písmena nám reflektují bříško člověka jeho ego, vyjádření já. Jejich výškou vyjádříme i to, jak se umíme prosadit. Problémy při psaní vyjadřují i problémy s naším skutečným břichem (žaludek, zažívání..). Je zajímavé, že v písmu se projeví mnohem dříve, než je diagnostikují lékařské přístroje. Grafolog vás tedy může varovat dlouho předtím, než vypukne nemoc. Dolní smyčky ukazují problémy nohou (kolena, bércové vředy, křečové žíly, pohmožděný kotník... ) ale i pudy, sex...

Požadavky: ukončené středoškolské vzdělání, vlastní studium psychologie zaměřené na psychologii člověka

Certifikát: osvědčení

Grafologie a grafognostika

Vybraný termín:

 Praha

Cena
9 000 Kč

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.